tag:blogger.com,1999:blog-2832535820234279447.post5750520272769924251..comments2023-10-18T12:05:13.344+02:00Comments on Knihy nekoušou: Ze života bezlepkáře aneb Bábovičko poveď se miBasterahttp://www.blogger.com/profile/11375554248730010536noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-2832535820234279447.post-64368378189703092312016-01-06T20:43:05.899+01:002016-01-06T20:43:05.899+01:00To znie dobre! Sestra tvaroh nemusí ale takto v bá...To znie dobre! Sestra tvaroh nemusí ale takto v bábovke by si mohla aj dať =). Má to zaujímavú farbu a ja bábovky dosť podceňujem (na blog som zatiaľ nepridala ani jednu a to už tam mám možno aj dvesto receptov ...).<br /><br />Toto je asi prvý krát čo narážam na blog ako mám ja: knihy a varenie v jednom. (http://prchavemyslienky.blogspot.sk/) Fajn vedieť, že nie som jediná čo to považuje za najlepšiu kombináciu.Tory Kohrinhttps://www.blogger.com/profile/14879317897305816270noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2832535820234279447.post-88338920610855761662015-07-16T19:03:34.933+02:002015-07-16T19:03:34.933+02:00Doma nejíme lepek, tak se mi tenhle recept moc hod...Doma nejíme lepek, tak se mi tenhle recept moc hodí. Díky!Annie Reprobatehttps://www.blogger.com/profile/01039668664036420828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2832535820234279447.post-81487618028620260542015-04-13T13:54:19.918+02:002015-04-13T13:54:19.918+02:00Teda, krásná!!! :) Jinak když peču něco poprvé, ta...Teda, krásná!!! :) Jinak když peču něco poprvé, tak se chovám úplně stejně, každé tři minuty nervózně zkoumám vnitřek trouby a modlím se ke všem bohům, ať se to podaří. Asi si také brzy upeču bábovku, ale tu klasickou, u nás doma bych s jinou neuspěla.Ivccahttps://www.blogger.com/profile/00931693431289673816noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2832535820234279447.post-45350177583748048102015-04-13T08:40:25.371+02:002015-04-13T08:40:25.371+02:00Jééé, moc děkuji za super návod a vyhytávky při pe...Jééé, moc děkuji za super návod a vyhytávky při pečení a navíc tvarohová, tu miluju! :)<br />https://nejbohatsilidesveta.wordpress.com/Vašekhttps://nejbohatsilidesveta.wordpress.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2832535820234279447.post-9771256664071222112015-04-13T08:37:49.872+02:002015-04-13T08:37:49.872+02:00Jééé, moc děkuji za super návod a vyhytávky při pe...Jééé, moc děkuji za super návod a vyhytávky při pečení a navíc tvarohová, tu miluju! :)Vašekhttps://nejbohatsilidesveta.wordpress.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2832535820234279447.post-15033572167932376942015-03-27T11:50:03.024+01:002015-03-27T11:50:03.024+01:00Asi ne, protože než dopíšu recenzi, tak bude sněde...Asi ne, protože než dopíšu recenzi, tak bude snědená dávno vždycky :DBasterahttps://www.blogger.com/profile/11375554248730010536noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2832535820234279447.post-272093785244602722015-03-24T15:51:37.589+01:002015-03-24T15:51:37.589+01:00Toto sa teraz bude podávať s každou tvojou recenzi...Toto sa teraz bude podávať s každou tvojou recenziou? Tak jo, som ZA! :) A ešte kávičku si k tomu prosím, s mliekom, bez cukru, ďakujem! :DPetrin KnižnýTiphttps://www.blogger.com/profile/02433196997208579082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2832535820234279447.post-11481386355271938062015-03-24T13:55:41.194+01:002015-03-24T13:55:41.194+01:00Také mi to focení příliš nejde, ale co se dá dělat...Také mi to focení příliš nejde, ale co se dá dělat :) Tak na nějaký dortíky se netroufnu ani normálně natožpak bezlepkově :) A nemáte třeba osvědčený recept na mazanec náhodou? :)Basterahttps://www.blogger.com/profile/11375554248730010536noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2832535820234279447.post-49573888182589846062015-03-24T13:54:03.021+01:002015-03-24T13:54:03.021+01:00Děkuji, no bez formičky to asi úplně nepůjde, ale ...Děkuji, no bez formičky to asi úplně nepůjde, ale kdybys to vylila do pekáče, tak budeš mít takový jako koláč třeba :D Děkuji, teď přemýšlím o mazanci, ale asi to tak snadno nepůjde :)Basterahttps://www.blogger.com/profile/11375554248730010536noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2832535820234279447.post-45731033883377152722015-03-24T13:39:56.049+01:002015-03-24T13:39:56.049+01:00Děkuji, on by si člověk poradil, dřív to taky muse...Děkuji, on by si člověk poradil, dřív to taky museli zvládnout, akorát je škoda, že je těch receptů a informací pořád tak málo na to, jaký je technologický pokrok :) Vypadá skoro lépe než ta normální, to těsto bylo opravdu krásné :DBasterahttps://www.blogger.com/profile/11375554248730010536noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2832535820234279447.post-85942358163501071842015-03-24T13:37:53.074+01:002015-03-24T13:37:53.074+01:00Vidíš, když jste zvyklý, tak ti bude určitě chutna...Vidíš, když jste zvyklý, tak ti bude určitě chutnat :) Já měla jen párkrát pohankový chlebík a kaši a nejsem ještě tolik zvyklá, ale nevadí mi :)Basterahttps://www.blogger.com/profile/11375554248730010536noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2832535820234279447.post-10137391075675253472015-03-24T13:37:48.341+01:002015-03-24T13:37:48.341+01:00Vidíš, když jste zvyklý, tak ti bude určitě chutna...Vidíš, když jste zvyklý, tak ti bude určitě chutnat :) Já měla jen párkrát pohankový chlebík a kaši a nejsem ještě tolik zvyklá, ale nevadí mi :)Basterahttps://www.blogger.com/profile/11375554248730010536noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2832535820234279447.post-70901972260253830742015-03-24T13:35:21.896+01:002015-03-24T13:35:21.896+01:00Každý druhý mi psal v komentáři, že mají v rodině ...Každý druhý mi psal v komentáři, že mají v rodině někoho na bezlepku, koukám, že je to čím dál častější, tak ať se mu daří :)Basterahttps://www.blogger.com/profile/11375554248730010536noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2832535820234279447.post-11004026554548055252015-03-23T14:44:17.353+01:002015-03-23T14:44:17.353+01:00a ještě k moukám, dobrá a levnější varianta je Dov...a ještě k moukám, dobrá a levnější varianta je Doves Farm (Kaufland) ,ale zase je to směs takže já začala půl směsi půl rýžové s pohankovou ,až už většinu peču jen z rýžové a pohankové. Třeba ale na dort ještě přidávám směs tak půl na půl. Taky nerada peču jen ze směsíAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2832535820234279447.post-57134959357367536412015-03-23T14:40:32.420+01:002015-03-23T14:40:32.420+01:00Určitě je skvělé ,že se začínají objevovat i recep...Určitě je skvělé ,že se začínají objevovat i recepty z jednodruhových mouk. Já mám dceru na dietě od jejích 2 let (teď jí bude 7) a taky jsem začínala se směsí - resp. s Jizerkou, přešla jsem přes jiné směsi až k jednodruhovým moukám. Ráda se podělím o povedené pokusy, největší problém je to hezky nafotit :-)MonikaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2832535820234279447.post-38116623960727863052015-03-23T13:49:44.202+01:002015-03-23T13:49:44.202+01:00Já s vámi souhlasím, napsala jsem to trochu hloupě...Já s vámi souhlasím, napsala jsem to trochu hloupě a opravdu to vyznělo proti bezlepkářům nepěkně a přitom to mělo být jen postěžování, že se na netu těžko hledají recepty z jednodruhových muk, ale už jsem to opravila, já obdivuji každého, kdo se do toho pustí a ráda bych právě pomohla dalším, kteří budou začínat a třeba náhodou najdou moje stránky, aby se nebáli experimentovat. Co se může stát horšího, než že to skončí v koši :)<br />Kdybyste náhodou měla nějaký osvědčený recept, budu moc ráda, když se o něj podělíte :)<br />Krásný den!Basterahttps://www.blogger.com/profile/11375554248730010536noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2832535820234279447.post-2120195985856983642015-03-23T12:06:09.030+01:002015-03-23T12:06:09.030+01:00Dobré, jen jsem nechtěla , aby to vyznělo tak že c...Dobré, jen jsem nechtěla , aby to vyznělo tak že celiaci pečí jen ze směsí a dusivky :-) jako schar C klidně vyzkoušejte, ale je to prostě směs. Určitě je lepší péct jen z jednodruhových :-) u nás máme rádi kombinaci rýžové a pohankové na pečení. MonikaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2832535820234279447.post-76304643223387137092015-03-23T09:04:11.398+01:002015-03-23T09:04:11.398+01:00Milá Moniko,
děkuji za komentář. Já to samozřejmě ...Milá Moniko,<br />děkuji za komentář. Já to samozřejmě nemyslela nijak zle, naopak, že většina chudáků, hlavně začátečníků koukne na internet a všude jsou jen recepty ze směsí,takže než něco pokazit raději sáhnou po směsi. A já jsem člověk, který si to raději míchá sám :) Přiznám se, že Schar C jsem ještě nezkoušela, ale zkoušela jsem Schar B na chleba i kynuté a nějak mě to nezaujalo, ale určitě Schar C vyzkouším a omlouvám se, jestli to vyznělo nějak kriticky, to určitě nebylo v plánu :)<br />Hezký den!Basterahttps://www.blogger.com/profile/11375554248730010536noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2832535820234279447.post-6150026313156209472015-03-23T08:54:59.292+01:002015-03-23T08:54:59.292+01:00pěkné, akorát trošku nepravdivé si dovolím pozname...pěkné, akorát trošku nepravdivé si dovolím poznamenat. Není pravda, že většina bezlepkářů vezme směs a udělá dusivku. 1. už je hodně takových co si mouky míchají, nebo aspoň dají část směsi a část jiné mouky. 2. než to napíšete udělejte si buchtu ze směsi SCHAR C a budete mít nadýchanou skvělou buchtu, ne dusivku, a to je jeden z důvodů proč z toho lidi pečou. Protože se z toho daří i chutná a pak se jim nechce experimentovat s jinými. To se mi trochu nelíbilo, jinak fajn :-) Monika E.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2832535820234279447.post-9606152741556331942015-03-22T22:08:39.635+01:002015-03-22T22:08:39.635+01:00Skvělý článek, Baru! Postup je pěkně srozumitelný,...Skvělý článek, Baru! Postup je pěkně srozumitelný, že i já bych se na něj hned vrhla a vyzkoušela ho. Akorát nemám formu a bez ní to asi nepůjde :D Takže to budu muset odložit, než si nějakou pořídím či půjčím.<br />Odstavec "průběh mého pečení" je naprosto výborný a krásně mě pobavil! :)<br />Gratuluji k první vydařené bezlepkové bábovce ;) A hodně zdaru s dalšími recepty! ;)Nikyhttps://www.blogger.com/profile/04269011024376010703noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2832535820234279447.post-90036269143694049302015-03-22T21:30:17.553+01:002015-03-22T21:30:17.553+01:00Perfektní článek, nejenom, že jsem se dozvěděla po...Perfektní článek, nejenom, že jsem se dozvěděla poměrně dost informací (asi bych si takhle s moukou poradit neuměla), ale zároveň jsi mě svým způsobem psaní a úhlem pohledu pobavila :) Ani zdaleka netuším, jaké to pro bezlepkáře všechno je, ale je hrozně dobré vidět, že bojuješ, nevzdáváš to a snažíš se to brát s nadhledem, moc ti držím palce, aby ses probojovala z 'období blbec' a byla co nejvíc spokojená :) bábovka vypadá úžasně a mě o půl desáté večer honí mlsná :DTereeeza M.https://www.blogger.com/profile/10048218264567196422noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2832535820234279447.post-40846527509971375842015-03-22T20:12:21.176+01:002015-03-22T20:12:21.176+01:00Obdivuju tě, jak to zvládáš :) A musím říct, že po...Obdivuju tě, jak to zvládáš :) A musím říct, že pohanka do bábovky by mě rozhodně nenapadla, asi to zkusím. My jsme na pohanku zvyklí, jíme ji dost často, takže se toho nebojím :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07920432355807204272noreply@blogger.com