Domácí müsli
Už dlouho plánuji si udělat své vlastní müsli, protože jsem hrozný müsli žrout a sním ho na kila. Jenže..kupované müsli je jednak celkem drahé, a jednak strašně sladké a tučné. Takže když jsem na netu našla pár prima receptů, jak si udělat zapečené müsli bez kondenzovaného mléka, neváhala jsem koupila ovesné vločky a pustila se do experimentu :) A tady je recept pro toho, kdo by dostal také chuť, ovšem upozorňuji, každý si tam může dát co chce oříšky, ovoce, sušené ovoce, víc sladké, cokoliv :)500g ovesných vloček
brusinky (měla jsem slazené medem)
rozinky
trocha sušeného banánu
strouhaný kokos
slunečnicová semínka
2 lžíčky medu
20g másla
2 lžičky datlového sirupu (nemusí být, můžete dát více medu nebo si jinak osladit jinými sladkými sirupy :)
trocha mléka
Smícháme všechny suché ingredience v opravdu velké míse. Potom rozehřejeme máslo a med, pokud je ztuhlý třeba v mikrovlnce. Smícháme tekuté máslo, med a případně sirup a přilijeme mléko dle potřeby. Záleží na Vás jak moc to chcete mít zapečené a hrudkaté, já dala méně mléka a mám to hrudkaté jen trošku. Musíte postupně tekuté ingredience lít do směsi v míse a pomalu míchat, aby se Vám to dostalo všude. Nesmí Vám to plavat ani být moc namočené, prostě spíš jen tak navlhčené, aby to bylo dobré :)
A pak necháte vychladnout a můžete dlabat. Výsledek je zhruba 700g müsli podle toho, kolik čeho si tam přisypete a vyšlo mě to celkově asi na 60kč a to proto, že brusinky byly drahé, ale i tak je to paráda :)
19 komentářů
Write komentářůjá se k domácímu furt nedostala, mám hrozně zásob pořád
moc ho nejím poslední dobou...
s čím jej máš ráda?:P
Replyale vypadá super!
Vypadá to úžasně
. Díky za recept, určitě to někdy zkusím
.
ReplyJá ho jedla tak ve 13 pořád, pak jsem se ho přejedla a teď máme zase období müsli mánie
Já skoro se vším
S ovocem, jahody, jablko všechno možné, ale musím nejdřív vykoumat, jak udělat třeba domácí jahodové nebo s jablky nebo tak. Jako alergik bych totiž moc neměla papat oříšky, takže o to je to těžší 
ReplyNení zač, určitě zkus, ale je to dost variabilní, každý si to udělá po svém trošku jinak
ReplyJé, já jsem si taky včera dělala müsli.
Ale brusinky nejsou špatný nápad, musím to s nima příště vyzkoušet.
ReplyTaky jo?
Já jsem brusinkožrout poslední dobou a jsou tam strašně dobré 
ReplyOu, mňamy, mňamy!! Já se na to taky musím vrhnout! Ale teď se snažím sehnat suroviny na jednu soutěž s banánem, takže se k tomu asi jen tak nedostanu. :/ No snad za 14 dní.
Vypadá to LUXUSNĚ! 
ReplyVyzkouším to. Do práce je to výborná svačinka, když už do sebe večer nechci nic velkého cpát.
ReplyTak toto áno, aby mi ma nenapadlo, že sa to takto jednoducho dá spraviť aj doma, určite to vyskúšam a uvidím či pri tom neostanem :P.
ReplyVypadá to lákavě, díky za recept!
ReplyJo vidíš ta soutěž s banánem!
A někdy určitě zkus 
ReplyJá to papám většinou k snídaní nebo k svačině, abych vydržela do oběda
ReplyJj je to vlastně hrozně jednoduché a hlavě si to člověk udělá přesně podle sebe
ReplyJe to jednoduché a hlavně si to člověk udělá přesně podle sebe
ReplyNení zač
ReplyAj my si takéto doma pečieme, Mňamky
ReplyJá zas po kilech můžu sušené ovoce, ale to je dost drahé (největší slabost mám pro brusinky) a ten pytlíček zmizí rychle. Tohle vůbec nevypadá špatně, určitě to někdy zkusím. Hrozně moc ovoce a medu.. a třeba mandle! A nakonec bych tam možná přihodila i kousíček čokolády... Asi půjdu hned v pondělí nakoupit suroviny

ReplyVím ,že u žses ptala před delší dobou, ale vůbec jsem se nedostala k odpovědi, až teď jsem se dostala i k článku o plese.. Bylo to skvělý, strašně jsem si to užila, i když to uteklo. Všechno vyšlo zhruba podle našich představ a dokonce jsem si zatancovala, takže jsem spokojená
Jj přesně tak, hlavně to člověk strašně rychle sní
Jj já jsem tam nechtěla cpát moc cukru a tak, chtěla jsem to zkusit méně tučné a sladké a taky je to dobré
Jj četla jsem článek, skvělé fotky a jsem ráda, že sis to užila 
ReplyTo vypadá dobře a zdravě:-))
ReplyAjka
Děkuji za všechny komentáře :)