Jaké to je být Nezadaná?

19:41:00 23 Comments A+ a-

Jste nezadané a připadáte si kvůli tomu osamělé, nešťastné a méněcenné? Závidíte všem zadaným a myslíte si, že jejich život je přeci lepší, než ten Váš? Kupte si komiks Nezadaná a večer si ji vezměte ke zmrzlině místo romantického filmu. Jste zadaná a pokaždé, když Vás Vaše druhá polovička naštve, vzdycháte, jak to bylo skvělé být single? Až budete mít s partnerem další "horkou chvilku", sáhněte místo po nevybíravých slovech po krásném milém komiksu. Zlepšení nálady=100%, ujištění v tom, že každá strana má dvě mince=100%. Garance toho, že se ke knize budete rádi vracet=100%. Co víc ještě chtít? Možná jen více stránek!
99%

Zde není o čem psát, tento komiks je dokonalý. Snad jen jedna jediná věc se mu dá vytknout=málo stránek. A možná také to, že se u Vás dlouho neohřeje, budou ho chtít všichni půjčit (dřív než stihnete vyfotit lepší fotky). Na zhruba 60 stranách prožijete s hlavní hrdinkou Nezadanou tolik humorných a sarkastických situací, které většina z nás dobře zná. Ruku na srdce, která z nás se po rozchodu s přítelem nesnaží navenek tvářit jako strašně svobodná, cool a v pohodě a doma pak nebrečí do polštáře?

Komiks Nezadaná je dílem francouzské autorky Indie Desjardins a ilustrátorky Magalie Foutrier, která ilustruje časopisy a reklamu. Je vidět, že obě ženy si také prošly tímto stádiem života a dobře vědí o čem píši/kreslí. Jedno či dvoustránkové stripy ukazují přehlídku sakrastických, leckdy až absurdních gagů, které však pod slupkou vtipu ukrývají pravdu. Leckdy se mi ženy chováme naprosto nepředvidatelně, honíme se za představami, které nám "nutí módní časopisy" a "diktuje doba" a zbytečně si tak sami stěžujeme situaci. U tohoto komiksu se budete smát, budete se poznávat a uvědomíte si, že muže sice v životě potřebujeme, ale ne proto, že nám to diktuje okolí, ale pro to, že naše já zkrátka touží po příteli, manželství a rodině. Když se ten pravý zrovna nenachází nikde blízko, není nic špatného na tom zajít sama do kina nebo kavárny a nesnažit se pořád dávat najevo, jak jste cool. Kde Vás také ti muži mají oslovit, když se pořád tváříte jako, že vlastně nikoho nepotřebujete? :)

Shrnutí

Úžasný komiks, který doporučuje jedna zadaná a jedna nezadaná, ke které komiks okamžitě putoval a která mi po přečtení hned sdílela své dojmy. Věřte mi, tohle je komiks, který neotevřete jen jednou.

Indie Desjardins a Magalie Foutrier. Nezadaná [komiks]. Praha : Motto, 2014. 64 stran. ISBN 978-80-2670-121-7



23 komentářů

Write komentářů
Anonymní
AUTHOR
středa, května 21, 2014 delete

Cha, v tej časti s otváraním konzervy sa poznávam, aj ja v tých chvíľach oceňujem svojho skvelého manžela :-D (Ale existujú aj patentné otvaráky, vďaka ktorým žena nevyzerá tak neschopne a bezmocne, už mám dva doma ;) A keď sa mi jeden pokazil, utekala som za susedom s konzervou a švajčiarskym nožíkom, aby ma zachránil... Tváril sa veľmi zhovievavo :) )
No ale k veci... Komix vyzerá absolútne skvele a sľubuje, že sa vážne, ale vážne pobavím :) Díky :)

Reply
avatar
středa, května 21, 2014 delete

scénka s otvíráním konzerv mě neuvěřitelně pobavila. :-)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
středa, května 21, 2014 delete

Jo jo taky si většinou poradím, ale je fakt, že jsou chvíle, kdy se bez přítele neobejdu :) Není zač, jsem ráda, že zaujal, zaslouží si to! :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
středa, května 21, 2014 delete

Mě bavily snad skoro všechny stripy :)

Reply
avatar
Infinity
AUTHOR
středa, května 21, 2014 delete

Nádherná recenze! :-) Knihu jsem si koupila na Světu knihy a mám z ní obrovskou radost, už jsem jí listovala a začetla se do pár stránek a vážně jsem se nasmála. :D
Je také nádherně graficky zpracovaná, ty obrázky jsou prostě roztomilé. :-)

Reply
avatar
letterbworld
AUTHOR
středa, května 21, 2014 delete

Musím říct, že mě hlavně zaujala grafická stránka komiksu :) Tenhle styl se mi líbí daleko víc než takový ten "manga/pokémon". Vůbec nevím proč to na mě trochu působí jako 60./70. léta, alespoň podle těchto dvou ukázek. A právě to se mi na tom líbí :)

Reply
avatar
Karla
AUTHOR
středa, května 21, 2014 delete

Tak jestli dám nějakému komiksu šanci, tak to bude tento! Skvělá recenze a ke konci jsem se opravdu zasmála. :-D Nutně ho potřebuji mít...

Reply
avatar
Jana CM
AUTHOR
čtvrtek, května 22, 2014 delete

Přesně tohle jsem chtěla napsat, působí trochu retro, a proto se mi moc líbí. Už jsem viděla tolik krásných recenzí, že jsem si ho chtěla koupit na Světě knihy, ale nevystála jsem tu frontu, brrrr. Včera měl být v knihovně, kam jsem šla, ale nenalezen... Ach jo, nechce ke mně, ale já ho dostanu. Přemýšlela jsem, že bych ho koupila nezadané depresivní švagrové pro pobavení, ale trochu se bojím, aby ji to nějak neurazilo, co myslíš, Basterko (přece jen - já to ještě celé nečetla)?
Jinak hezká recenze, zvlášť cenná pro nás snad-už-navždy zadané. :-)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
čtvrtek, května 22, 2014 delete

Obrázky jsou skvělé :) Děkuji, snad se bude líbit celá tak jako mně :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
čtvrtek, května 22, 2014 delete

Děkuji holky :) Přiznám se, že jsem to zpracování zapomněla nějak víc zmínit :) Beru to jako celek, kde text i ilustrace jsou prostě úžasné :) A pravda pravda, je to trošku takový retro, ale to se mi líbí :)
Jana CM: kamarádka je nezadaná a docela nešťastně pořád někoho loví a taky z něj byla nadšená, takže si myslím, že by jí to nemělo urazit, není tam nic urážlivého, je to pravda a spíš to tak pěkně vysvětluje, proč se mi ženy někdy chováme nečekaně (třeba když holka uteče od prvního rande, protože si představí svatbu, děti a pak nevěru :D)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
čtvrtek, května 22, 2014 delete

Já komiksy normálně nečtu, ale tenhle mě dostal :) Děkuji :)

Reply
avatar
čtvrtek, května 22, 2014 delete

Ešte som o tomto komikse nepočula, no určite po tvojej recenzií skúsim po ňom siahnuť. Vyzerá dosť vtipne :D Tá konzerva

Reply
avatar
katerina
AUTHOR
čtvrtek, května 22, 2014 delete

Tak to vypadá vážně skvěle, při pohledu na tu stránku s konzervou se nemůžu nezasmát,protože jsemB-) si vzpomněla na chvíli, kdy jsem byla sama doma a nemohla jsem otevřít sklenici s medem! :-D Neuvěřitelné, jak je to pravdivé!:-D Úplně jsem si uvědomila,že až na ten obrázek se sekerou to u nás vypadalo stejně...:-)

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
čtvrtek, května 22, 2014 delete

Vypadá to moc dobře, určitě si to někdy přečtu :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
čtvrtek, května 22, 2014 delete

Vážně? No já to dnes poznala na vlastní kůži s víčkem od flašky, zaboha nešlo povolit, ryla jsem do toho nůžkami a pak nožem, než to povolilo :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
čtvrtek, května 22, 2014 delete

On je vtipný, ale tak mile vtipný :) Určitě po něm sáhni, když budeš mít kde :)

Reply
avatar
Niky
AUTHOR
sobota, května 24, 2014 delete

Komiks jsem si pořídila, když ses o něm už předtím zmiňovala, a musím říct, že je opravdu výborný!! A přesně tak, je škoda, že není delší :-)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
neděle, května 25, 2014 delete

Viď já bych přečetla klidně i dalších 50 stran ještě :)

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
pátek, května 30, 2014 delete

Žádnej komiks jsem ještě nečetla. Ale tohle vypadá ta skvěle, že si ho asi pořídím. Jako čerstvě nezadaná. Potřebuju se pobavit a podle toho, co píšeš, tak to bude i trochu naučný, že?

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
sobota, května 31, 2014 delete

Nevím, jestli je úplně naučný, ale když jsem ho četla, tak jsem si říkala, že si to občas sami komplikujeme :) Dej pak vědět, jestli jsi pořídila a jestli se líbil :)

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
úterý, června 03, 2014 delete

Víš jak se třesu na výplatu???? Hned vedle druhé prodejny máme knihkupectví, takže okamžitě, jak dostanu aspoň dvě stovky jako zálohu (:D), tak beru věci, který mám předat kolegovi, abych jakože tak nááááhodou do tý knihy mohla zapadnout a tak nááááhodou se poptat, jestli ji nemají a... je moje! Je to po dlouhé době první kniha, u které si říkám jen po přečtení recenze, že si ji musím koupit! Jinak totiž s mým nízkým rozpočtem musím přečíst minimálně deset názorů a pak až se rozhodovat (třikrát), jestli si knihu pořídím. No, tahle je jasná. Už aby bylo desátýho.

Reply
avatar
zefill
AUTHOR
pondělí, června 16, 2014 delete

díky za poslední závěrečné nakopnutí k tomu, abych si komiks přečetla :-) už jsem si ho všimla u Verunky a říkala jsem si, že si ho nesmím nechat ujít a tvá recenze mě v tom naprosto utvrdila.

a bezvadné je, že jsi sem dala více těch fotek. to s tím otevíráním konzerv mě uzemnilo :D

p. s. toho menšího bílého slona máme doma taky :-) moc pěkné fotky!

Reply
avatar
úterý, července 02, 2019 delete

Kdo dnes čte toto svědectví, měl by se mnou as mou rodinou slavit, protože to začalo jako žert pro některé lidi a jiní říkali, že to není možné. Jmenuji se ČENĚK ELIÁŠ a jsem z Prahy, ale s manželkou jsem se přestěhoval do Chicaga. Jsem šťastně ženatý s dvěma dětmi a krásnou ženou. Něco hrozného se stalo mé rodině, když jsem přišel o práci a moje žena opustila dům, protože jsem se nemohla dobře starat o sebe a o rodinné potřeby. a mých dětí v daném okamžiku. Podařilo se mi devět let, žádná žena, která by mě podpořila, abych se dobře postarala o děti. Snažím se poslat zkušební zprávu své ženě, ale ona blokuje mě z rozhovoru s ní Snažím se mluvit se svým přítelem a její rodinní příslušníci, ale stále vím, že by mi mohl pomoci a já jsem byl podání žádosti později tolik společností, ale stále to udělal neříkej mi, dokud nepřišel věrný den, že nikdy nezapomenu v mém životě. Když jsem potkal starého přítele mého, kterému jsem vysvětlil všechny své potíže a řekl mi o skvělém muži, který mu pomohl získat dobrou práci v Coca cola společnost a on mi řekl, že jeho kouzlo kolečko, ale já jsem člověk, který nikdy nevěří v kouzlo kolečko, ale já jsem se rozhodl, že ho zkusit a Drigbinovia mě poučil a ukázal mi, co mám dělat v těchto sedmi dnech oběda kouzlo. Řídím se všemi pokyny a dělám to, co mě požádal, abych udělal dobře .Digbinovia se ujistěte, že všechno šlo dobře a moje žena mě znovu uvidí po nádherné práci Drigbonovia. Moje žena mi zavolala s neznámým číslem a omluvila se a řekla mi, že mi opravdu chybí a naše děti a moje žena se vracejí domů a po dvou dnech Společnost, které jsem podal dopis s oceněním, nyní jsem manažerem společnosti v USA. Doporučuji Vám, pokud máte nějaké problémy, pošlete zprávu na tento email: doctorigbinovia93@gmail.com nebo WhatsApp ho na +2348144480786 a dostanete nejlepší výsledek. Vezměte věci za samozřejmost a bude to od vás. Přeji Vám to nejlepší.

Reply
avatar

Děkuji za všechny komentáře :)