Vánoční řetězovka-část druhá

21:21:00 4 Comments A+ a-

zdroj: Sue
Pokračování vánoční řetězovky, kterou pořádá Sue.


5. Patří podle tebe sníh k Vánocům, nebo Vánoce Vánocemi i bez něj?
Podle mě sníh by k Vánocům měl patřit, vždycky jsem měla ráda Bílé Vánoce, když bylo šero, svítil jen stromeček a za okny padal sníh, bohužel bývají často Vánoce na blátě, ale pořád jsou to Vánoce :)

6. Jíte na Vánoce tradiční jídla
Jíme, jen s rozdílem, že místo polévky k večeři si dáváme bílou rybí polévku k obědu, protože bysme to večer nesnědli všechno. K večeři máme samozřejmě kapra s bramborovým salátem, kvůli sestře děláme i kuřecí řízky, protože nic jiného nejí a potom u televize dlabeme cukroví a čerstvé ovoce

7. Jaké dárky nejraději dáváš
O tom už jsem se zmiňovala s otázce, které dárky nejraději dostávám. Ráda dávám dárky, které mají nějaký význam, nebo vím, že po tom ten člověk touží,dárky typu flašky, bonboniéry a hygienické věci dávám zřídka, tedy třeba mému taťkovi jo, ale on si je každý rok přeje :) Jinak se snažím vymýšlet dárky, které opravdu potěší, třeba knížku pro někoho, kdo rád čte a podobně :)

8. Jaká je Tvoje oblíbená pohádka
Těch je :) Tradičně asi Tři oříšky pro Popelku, i když já osobně mám raději starou verzi Popelky, pak Zlatovláska a vlastně skoro všechny, které dávají. Ráda mám také Lásku nebeskou a Zatím co jsi spal.

5. Jaká je Tvoje oblíbená koleda
Já mám koledy moc ráda, ty klasické původní tolik ne, a spíše takové ty méně známe třeba Chtíc aby spal, Den přeslavný jež k nám přišel, Štědrý večer nastal a Purpura. Pak mám ráda takové ty novější  jako je Ryba rybě, Bílé Vánoce, díky mamince, která nám to pouští každý rok Už se zase těšíme na Ježíška a z cizích Last Christmas, All I want for Christmas is you a pak So this is Chrismat od Johna Lennona...






4 komentářů

Write komentářů
kaja
AUTHOR
pondělí, prosince 05, 2011 delete

vieš že ani neviem čo tá oplátka znamená? ale môže byť to čo si povedala.... a vy v Česku to nerobíte?
vianočné rozprávky má rád asi každý. som vážne jediná, koho poznám, čo nepozerá žiadne vianočné rozprávky. ale tento rok to napravím :)
janu eyrovú už čítam asi 3x a stále sa nemôžem prepracovať ku koncu. stále dostanem nejakú inú knihu a pod, ale teraz ju dočítam aj keby traktory z neba padali ;)

Reply
avatar
Ells
AUTHOR
pondělí, prosince 05, 2011 delete

:D Rozhodně to tu máš hezčí než já. ;) A kdepak jsi o mně četla, hmmm? :D :D :D Anděl páně je bezva pohádka, ale na ty staré nemá... Jinak jsem ráda, že se zůčastníš Knižní výzvy... :) Já budu mít 40, protože už je to druhý rok, co jsem přečetla stejné množství knih. :) A na Zlatovlásku jsem taky opomněla! Jen je to s tou setnutou hlavou drastické... Alespoň pro děti. A máš pavdu. O Vánocích je pohádek tolik, že nejde je nemít ráda... :)

Reply
avatar
Ells
AUTHOR
úterý, prosince 06, 2011 delete

To je fakt. Dneska už skoro žádná pohádka neexistuje bez něčeho drastického... A když už, tak se na ně nedá dívat... :/ A k tomu roku 2012... Ještě do dneška jsem byla úplně v klidu, ale ten dnešní sen byl fakt hnusnej... A taky pomatenej. Zdálo se mi, že jsem byla na pokoji (nevím, jestli na střední nebo kde) s holkami, co mají knižní blogy a byly totálně nafoukaný. To byl teprve začátek... :/ A potom jsem přijela domů a táta volal, že už to přichází a pak tam byly sršně... Ble. Potom jsme utíkali do lesa a představ si, že jsem tam viděla Caroline z Upířích deníků. Měla telefonát od Klaouse... :D A víš kdo ho zvedl? Já! :D Myslím, že chtěl abych zabilataťku a pak už jsem sbírala ipody a tablety na zemi, kdy byla jeho ségra... To bylo prostě strašný a legrační zároveň. A taky to vědomí, že se to děje ve spojitosti roku 2012. A jinak to s tou angličtinou ti to vážně nezávidím. Já mám tik v oku už jen z blbých třinácti stránek... :/
PS.: Promiň, že jsem tak ukecaná... :D

Reply
avatar
neděle, prosince 11, 2011 delete

Ahooj, si na rade v poviedke.. Prosím ťa, napíš čo najskôr, lebo máme nové pravidlá - všetko nájdeš v poviedke.

Reply
avatar

Děkuji za všechny komentáře :)