Můj-Antikvariát=smrt mé peněžence

23:27:00 14 Comments A+ a-

Tak jsem se konečně dokopala se podělit o to, co jsem dostala k Vánocům a rovnou se Vám pochlubit, jaké jsem udělala úlovky v pár antikvariátech :) Sice není žádná Měsíční chvástačka ani nic takového, ale je to přeci jedno, kdy si to zveřejním :) Začnu Vánocemi. Byly moc hezké. Dostala jsem spoustu dárků a všechny pěkné a užitečné. Některé knihy jsou na fotkách asi dvakrát, to jen už jsem pak nevěděla, co jsem kdy fotila nebo které fotky použiji :)
Takže k Vánocům jsem si přála sadu dílů Letopisy Narnie, protože knížky jsem četla jen Lev, čarodějnice a skříň a líbilo se mi to a filmy taky, chtěla jsem si to přečíst a nechat to pak třeba pro neteř. (a pst, já se ráda občas vracím do dětských let :) Dále jsem dostala dvě Agathy Christie, protože už jsem si zvykla, že jí na Vánoce dostávám, ona na Vánoce vždy jednu vydala a já teď vždy alespoň jednu dostanu aneb Christie for Christmas. Dostala jsem tedy dvě z těch, o které jsem si napsala Ježíškovi a to Hodiny a Vraždu v Mezopotámii. Hodiny jsem už přečetla a byly moc pěkné, takové trošku jiné, romantičtější :) Dále kuchařku, která se mi na fotku nevešla a zapomněla jsem jí dofotit a mám ji na chalupě. Je to Ottova velká kuchařka, to se to bude vařit, až budeme s přítelem bydlet konečně spolu, samy :) A to nejlepší nakonec, co mi přinesl Ježíšek v podobě mě samé, aneb rozhoupala jsem se a za těžce vydělané peníze jsem si koupila čtečku knih a to konkrétně Pocket book pro 602. Občas mě něčím pozlobí, hlavně s novým firmwarem a tak, ale vždy to spolu vyřešíme a jinak je naprosto skvělá :) Kdyby někoho zajímalo víc, stačí napsat :)
Dále můžete vidět dva Shakespeary,konkrétně Bouři a Zkrocení zlé ženy, aneb dvě mé nejoblíbenější komedie, v mém oblíbeném dvoujazyčném vydání v překladu od Joska. Ty jsem si koupila ještě před Vánoci sama sobě k Vánocům by se dalo říct. Potom je tu Lovkyně snů, kterou jsem vyhrála v jedné giveaway, díky níž a mému omylu jsem se seznámila se skvělým blogem Nikki Finn :) Dále je tu Fiorella a záhada mrtvého netopýra od Vlastimila Vondrušky, kterého mám moc ráda, ta knížka je sice opět dětská, ale já četla první díl a moc se mi to líbilo, takové historické, nenásilné, milé a stála 49Kč v Levné knize :) V Levné knize jsem také pořídila Tunnels od Rodericka Gordona a to za 59Kč. Je to sice anglicky, ale rozhodla jsem se, že po zkouškách to zkusím i anglicky :) Nakonec vidíte dvě Agathy k Vánocům a dvě z antikvariátu a to Dům u kanálu (moje oblíbená) a Po pohřbu. Dohromady mě stály 220Kč v antikvariátu na Smíchově a vypadají jako nové :) A tak se moje malá skromná sbírka Agathy Christie zase rozrostla. Posuďte samy :)
Dostáváme se konečně k poslední častí a to k té,jak jsem si tak v sobotu zasedla (místo učení) k internetu, najela na muj-antikvariat a tak si tak hledala a projížděla a objednávala a najednou jsem to na konci spočetla a ono 1120Kč :D No zatím jsem ještě nevyzvedla všechno, ale když už jsem si objednala další dva díly trilogie, tak jsem si pak musela objednat ještě ten první díl no a tak je to celkově asi za 1300. Plus mi teď mají přijít poštou Křídla a Artemis Fowl z bazaru. Docela jsem se rozšoupla, no co něco jsem dostala k Vánocům, něco si dám sama k narozkám a něco jen tak pro radost :D Vždycky se to dá hezky odůvodnit :) Tak a už konečně k chlubení se, co jsem si zatím vyzvedla. O dvou Agathách jsem již mluvila a teď se pochlubím tím, na co jsem se tolik těšila. Podařilo se mi sehnat celé Milénium od Stiega Larsson a to celkově za pouhých 556Kč a vypadají skoro nově :) No když jsem tam vedle viděla i dokonalé Lovce hlav od Jo Nesbo za 160 korun, kteří taky vypadali skoro nově, nemohla jsem je nepřihodit.

Tak co myslíte byly mé nákupy úspěšné? :) Ještě na mě čekají dvě Agathy Christie (ano jsem posedlá) a dva Harry Potterové, neboť jsem se rozhodla si dokoupit ty zbývající, abych je měla v knihovně všechny :)

14 komentářů

Write komentářů
Ivet
AUTHOR
pátek, ledna 13, 2012 delete

Který Artemis? Mám prvních pět dílů a váhám nad koupí těch dvou dalších, o kterých zatím vím. :D Ale zase si říkám, že když už to mám, tak chci všechny... ale počkám si, až budou levnější, když na to tak nespěchám. :o)

Reply
avatar
Skodulka
AUTHOR
pátek, ledna 13, 2012 delete

:D No ty sis nakoupila knížek víc, než doma vlastním celkem... :D ale to Milénium sem si taky plánovala přečíst.. časem, tak uvidíme jestli se k tomu někdy dostanu :)

Reply
avatar
Ivet
AUTHOR
sobota, ledna 14, 2012 delete

jůů =D máš doma asi hodně knížek co =D já bych to neměla kam dávat, všude se válí jen učení a když už se tu válí nějaký kniha tak je bud učebnice nebo povinná četba =D s povinnou četbou k maturitě jsem na tom blbě, protože cokoliv vemu mě nebaví ale přečíst to musim, jako například povídky malostranské nebo stařec a moře.. absolutně nevím co mám místo toho číst, ty povídky jsou takovej základ :D tak jako babička, ale ta aspoň trošku zajímavá, co se týče knih jsem prostě strašně vybíravá a musí to být prostě zajímavý hned na prvních pěti stranách :D čauky (bývalá excited-smiley) :D

Reply
avatar
Freckles
AUTHOR
neděle, ledna 15, 2012 delete

Jej, taky mám Pocket Book :) Sice Pro 603, a šedý, ale hned jsem ho na té fotce poznala :D Jsem s ním navýsost spokojená :) Co byla první knížka, kterou jsi přečetla ? :))

Reply
avatar
Freckles
AUTHOR
neděle, ledna 15, 2012 delete

(myslím na čtečce :)) )

Reply
avatar
Monika
AUTHOR
pondělí, ledna 16, 2012 delete

Basty, miláčku, asi změním nick... Necítím se s tímhle bezpečně (ano, tak ti dochází, kdo jsem :D)... No, The Chronicles of Narnia se mi po knižní stránce líbilo strašně moc :) A Agathou se moc nechlub :D To máš ještě malou sbírečku oproti naší rodince:D

Reply
avatar
Kristina
AUTHOR
pondělí, ledna 16, 2012 delete

Dřív jsem byla naprosto proti všem těch ereaderům... ale teď začínám měnit názor a láká mě čím dál víc :( :)))

Reply
avatar
Houp
AUTHOR
čtvrtek, ledna 19, 2012 delete

Antikvariáty mám moc ráda. U nás ve městě je asi jenom jeden, takže chodím tam. Zatím jsem si tam moc knížek nekoupila, ale snažím se moc neutrácet i když mi to nejde. V antikvariátu se daj vždycky najít dobrý knížky. Jinak děkuji za pochvalu, a to koleno... když si mě na to upozornila hned jsem si to uvědomila taky. Blbě focený a vynikla ta oranžová a změnila se na červenou. No jo kolena mi nikdy moc nešla... ostatně jako to ostatní :D :)

Reply
avatar
Mima
AUTHOR
středa, ledna 25, 2012 delete

Juj aj ja chcem dostať a kúpiť si toľko knižiek xD do mojej knižnice vysnívanej :D NARNIE som mala, ale Lev, šatník a čarodejnica ma bavila, no ostatok ani za svet :D. Z antikvariátu mám iba jednu knižku zatiaľ :) ale určite ich bude viac :P

Reply
avatar
Mima
AUTHOR
středa, ledna 25, 2012 delete

Inak o tom pocket booku by ma zaujímalo viac info :)

Reply
avatar
Anonymní
AUTHOR
pátek, února 17, 2012 delete

U nás žádný antik není, tak spoléhám na internet, jdu na antikvariat5d.cz a nechám si to poslat poštou...

Zdenka

Reply
avatar
Anonymní
AUTHOR
sobota, prosince 01, 2012 delete

To je síla, mám pocit, že tolik knih bych si taky dokázala koupit, z Hradce z Levných knih mi to vždycky pomáhala tahat máma, když už jsem nechodila do školy, knihy byly v báglu v taškách, ale co - vždycky jsem si říkala, jsou to levné knihy, tomu se prostě nedá odolat!! Mrzí mě, že tu máme už jen jedno knihkupko, jeden antec, žádně Levné knihy, žádný knižní klub, prostě skoro nic - chcípnul pes, i když i tak není moje peněženka v bezpečí...:)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
pondělí, prosince 03, 2012 delete

To jo to je škoda, ale v dnešní době jde všechno sehnat levně i přes internet, takže i tak bych se o peněženku bála :)

Reply
avatar
Anonymní
AUTHOR
neděle, července 12, 2015 delete

bylo by dobře naučit se češtinu a nepsat s pravopisnymi chybami

Reply
avatar

Děkuji za všechny komentáře :)