Nový vzhled + info

13:49:00 23 Comments A+ a-

Ahoj,
jak jste si asi všichni všimli, splnila jsem jeden ze svých plánů pro tento rok a vytvořila si vlastní vzhled. Jelikož jsem to dělala na blogspotu poprvé, není to žádná sláva, ale mě se to docela líbí :) Za pomoc taky děkuji Erný, která my s něčím poradila. Ještě chci upravit rubriky a nastavit si různé nadpisy a změnit to tam, kde jsem to zvýrazňovala ručně, aby to pak šlo snadno vše přess CSS zase změnit :) Narazila jsem však na pár věcí, s kterými bych chtěla od Vás šikovných poradit :)

  1. Nechápu, proč když mám u obrázků průhledné pozadí mají tady obrázky bílé pozadí, asi to bude někde v nastavení, ale já na to ještě nepřišla
  2. Bych ráda znala Váš názor na to, jak máte raději recenze, původně jsem psala recenze tak, že jsem psala zvlášť děj, styl psaní, obálku atd. jako třeba u Emily Strange, pak jsem ale začala psát prostě vše do uceleného celku a na konci jen zvýraznila závěrečné hodnocení a poznámku k českému vydání jako třeba u Procitnuti. Ráda bych věděla, jaké druhy recenzí Vám více vyhovují, abych se tomu mohla přizpůsobit :)
  3. Máte raději, když někdo odpoví k Vašemu komentáři na svém blogu nebo když odpoví na Váš blog? Jsem totiž asi jediná, kdo se snaží odpovídat zpátky na blog autora komentáře :)
  4. Jak se Vám nový vzhled líbí a co by jste mi poradili ještě změnit?
Jinak se snažím dopsat recenzi na Čaroděje, ale nějak se mi do ní pořád nechce, už mám skoro napsanou Vědmu, ale k Čarodějovi nějak nevím co, snad mě brzy chytne slina :D Dočítám Pan Kaplan má třídu rád a je to opravdu vtipná knížka, už se těším, až budu psát recenzi, s tou si vyhraju :D
A za další včera skoro po měsíci mi dorazily zatoulané recenzní výtisky od Fragmentu, na které se těším, protože první díl byl super oddechová četba :)

23 komentářů

Write komentářů
Martin
AUTHOR
pátek, ledna 11, 2013 delete

Víc se mi líbí ta ucelená recenze. A k tomu dalšímu bodu - já radši odpovídám ke článku, kde mi čtenář ten komentář zanechal.

Reply
avatar
Skodulka
AUTHOR
pátek, ledna 11, 2013 delete

S tím pozadím za fotkou ti nepomůžu, sama to tam taky mám :-/ a co je to za knížky Lovkyně snů? Vypadají moc zajímavě! Nějaké fantasy? :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
pátek, ledna 11, 2013 delete

Mě to totiž přijde takové, že pak ten člověk zapomene, kam ten komentář psal nebo to nemůže najít a tak, ale všichni odpovídají rovnou ke článku, tak asi budu taky :) A děkuji za Tvůj názor :)

Reply
avatar
Erný
AUTHOR
pátek, ledna 11, 2013 delete

U těch obrázků je to tím, jakou máš původní šablonu.. Teda alespoň myslím, já také nejsem žádný znalec.. nastavování :D :D
Mně připadají ucelené recenze lepší, i když sama to dělám patvarově..:D
K těm komentářům.. Mám radši, když mi dotyčný odpoví v na jeho blogu, protože mám takový zvyk, že si komentáře, kde co napíši kontroluji a pak, když mi někdo napíše u mě někdy ani nevím o co jde. :D No ale jak chceš! ;))
Samozřejmě, že se mi tvůj nový vzhled líbí a moc ráda jsem ti "poradila"... :)) Ten sníh je ženiální ^^
Jéj recenzní výtisky ^^

Reply
avatar
Emily.L
AUTHOR
pátek, ledna 11, 2013 delete

Já tedy píšu tu ucelenou verzi, ale raději mám tu, kde je to hezky všechno rozdělené :) Se vzhledem neporadím, sama jsem na to levá, každopádně tento je pěkný, i když ten předchozí se mi líbil více. Jen bych změnila barvu nadpisů, ta červená sem moc nesedí.
A také raději odpovídám tam, kde mi čtenář komentář zanechal, ačkoliv to z odpovídáním na blog není špatný nápad - opravdu si totiž málokdo vzpomene, kde přesně nechal komentář :)

Reply
avatar
Lubica
AUTHOR
pátek, ledna 11, 2013 delete

1. U obrázku to máš pre to lebo to máš nastavené ako ze rámček obrazku ... treba ho zemňiť na priehľadný alebo úplne odstrániť
3.Občas to taky robím že odpovedám na otázku na blogu autora otázky ale vačsinou mám rada ked je odpoved pekne pod komentárom a nie behat hore dole ... pak vzdy ked idem pozrieť nový pot mrknem aj na ten straší či som dostala odpoved
4. Ak chceš spravím ti nový dizajn blogu tak ako som to robila Linde alebo Oxsane ... obcas ma to baví takže když tak sa ozvy a ja ti možem polsať link na dizajny a vyberieš si ...

Reply
avatar
Lenka
AUTHOR
pátek, ledna 11, 2013 delete

Ten seign se ti moc povedl! Je úžasný. :))

Reply
avatar
E_V_E
AUTHOR
pátek, ledna 11, 2013 delete

Mne sa viacej lúbi asi recenzia u Emily Strange, pretože ak mám málo času, tak si pozriem to čo ma zaujíma, napríklad preskočím obálku a anotáciu, ale inak my vyhovuje aj nahrubo zvýraznené, dobre sa to číta. Ono je to vpodstate skôr na tebe, ako sa to viac páči tebe, tak ako ten vzhľad, je veľmi pekný 8) Ja odpovedám na komentáre u seba na blogu, ale osobne si nezvyknem často pozerať odpovede na moje komentáre. Keďže toho komentujem dosť veľa, tak by som nevedela stále vyhľadávať, ku ktorému človeku na akom blogu mám reagovať na správu k môjmu článku. Stratila by som veľa času. Akurát na blog.cz mi niekedy príde mail, že bloger mi odpovedal a môžem si pozrieť reakciu, tak tam chodím naspäť, ale niekedy už ani neviem k akej téme to bolo 8D

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
pátek, ledna 11, 2013 delete

Už se mi to povedlo nastavit :) Ok, tak já budu odepisovat na blogu obecně koukám, že to máte všichni radši :) Och děkuji *červenám se :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
pátek, ledna 11, 2013 delete

Tak teď jsem teda na vážkách :) Ale vysloveně jednolité to nemám, tak to asi nebudu měnit :) Předchozí byl hezčí, ale byla to šablona a bylo to opravdu složité se v něm vyznat něco upravit a tak a navíc jsem chtěla spíše něco osobitého :) Právě já ten problém mám, ale všimla jsem si, že obecně to dobře funguje, tak budu asi taky odepisovat k článkům :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
pátek, ledna 11, 2013 delete

1. to jsem věděla, ale nevěděla jsem to, kde to najít :)
3. děkuji za odpověď, já právě vždy raději odepisovala na blog, protože jsem kolikrát zapomněla, kde přesně jsem ho nechala :)
4. jéé to bys byla moc hodná, chvíli si tu tenhle nechám, ale příště se na Tebe opravdu moc ráda opravím, velmi děkuji za nabídku :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
pátek, ledna 11, 2013 delete

Tak recenze člověk píše hlavně pro druhé, takže je pro mě důležité, co ostatní rádi čtou :) Právě, že někdo píše jen ucelený text bez zvýraznění a to mi přijde takové nepřehledné. A to je právě můj problém, vždycky jsem někam napsala komentář a zapomněla kam přesně a pak to hledat je strašný :D

Reply
avatar
Lubica
AUTHOR
pátek, ledna 11, 2013 delete

Ok tak potom vieš kde ma najdeš :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
pátek, ledna 11, 2013 delete

Ano vím, na Tvém krásném blogu :)

Reply
avatar
K.
AUTHOR
sobota, ledna 12, 2013 delete

http://www.silvidesign.blogspot.cz/

Vidím, že s obrázky už sis poradila, ale takovéhle "dizajn" rady najdeš třeba u Silvi :)).

Jinak já mám radši, když mi bloger odepíše ke mně, nikdy pak nevím, kde jsem co napsala :D! Sama se o to také snažím. Většinou jdu odepsat na blog těm, kteří mají nějaký delší komentář. Nemá cenu tam totiž odpovídat na komentáře typu "Pěkný blog (článek, fotky, ..)" :)).

A design máš krásný!

Reply
avatar
Erný
AUTHOR
sobota, ledna 12, 2013 delete

Vidíš? Já se prostě i klidně stokrát kouknu, jestli mi někdo odepsal - fajn, stokrát je moc. :D Nemáš zač, je to opravdu moc pěkné ;))

Reply
avatar
Vivi
AUTHOR
sobota, ledna 12, 2013 delete

Byla jsem tu zatím jen párkrát, ale aktuální design je perfektní. Je takové nepsané blogerské pravidlo, že na komentáře se odpovídá přímo pod ně, tzn. u Tebe na blogu. Když se na něco ptám, ráda se pak na blog vrátím, abych si přečetla, co mi bylo odpovězeno ;-).
Vivi

Reply
avatar
mummy
AUTHOR
sobota, ledna 12, 2013 delete

Nový dizajn je krásny, len možno tá farba pod "knihy nekoušou" je trochu ako päsť na oko, ale možno je to zámer a hneď to zaujme :)
Ja mám inak radšej odpovede naspäť u mňa, predsa len občas napíšem komentár na nejaký nový blog, čo som práve našla a potom naň zabudnem. Ale na druhej strane mám rada na iných stránkach všetky komentáre pokope, občas by som napríklad odpoveď na otázku v komentári chcela vedieť aj ja a nechce sa mi po nej pátrať niekde inde :D

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
pondělí, ledna 14, 2013 delete

Děkuji :) Dřív v mé blogerské sféře, se odepisovala většinou na blog do návštěvní knihy nebo sloupku a teď právě ne, tak se raději ptám :)

Reply
avatar
pondělí, ledna 14, 2013 delete

Ahoj
1) Nový design vypadá jak ulice pod mým oknem po dnešní chumelenici, fakt mi pozadí připomíná prachový sníh. :)
2) Díky za komentář. Sice už jsem odpověděla i na mé stránce, ale raději ti píšu i sem, abych měla větší jistotu, že si to přečteš. Povídky jsou ve velké sekce Literra (to není překlep, ale hra se slovy litera/literatura a terra=země) a v podsekci Povídky. Není jich tam moc, ale některé tam jsou. Pak mám další dvě části jednoho rozpracovaného projektu na Goodreads, když klikneš na můj profil, tak se ti ukáže prolog a první kapča Krvavého mesiáše - tak se to rozpracované jmenuje. Případně jsem dříve publikovala i na serveru pište-povídky. Přezdívka je stejná, Storycollector.

Reply
avatar
Marmeli
AUTHOR
úterý, ledna 15, 2013 delete

Design: Juuuuuva, ten nový design je krásný :) Takový teple zimní... moc se povedl.

Recenze: Já ráda ucelené, ale pokud je to dobře napsané, přečtu všechno, co mě zaujme :)

Komentáře: Přesně jak jsi psala... já pak hledám, kam jsem ten koment psala a někdy trpím sklerózou XD Ale nedělá mi problém ani jedna varianta.

Reply
avatar
Mima
AUTHOR
sobota, ledna 19, 2013 delete

Nový dess sa mi páči, taký prehľadný a hodí sa k tvojmu blogu :)
Čo sa týka recenzií, radšej mám recenzie typu ako si uviedla u Emily :) Prečíta si tak kto čo chce :)
A komentáre? Keď sa týkajú tvojho článku, že je to odpoveď na nejaký môj komentár k tvojmu článku je lepšie keď odpovieš na svoj blog. Ale inak som radšej keď mi píšeš na blog :)

Reply
avatar

Děkuji za všechny komentáře :)