Knižní povídání

14:51:00 24 Comments A+ a-

Potřebovala jsem Vám ukázat vše, co jsem přečetla a dostala, abych mohla knihy založit do knihovny a příští týden natočit druhý díl Kouzelné knihovničky.

Z natáčení tohoto videa jsem si odnesla několik poznatků:
  • stále bojuji s kvalitou videa
  • šumí mi tam oceán
  • rodiče mi vyměnili lustr a tak je v pokoji ještě větší tma než byla
  • i když rozsvítím vše, co u mě v pokoji svítí je video tmavé
  • když ho nahraji na youtube, je ještě tmavší
  • potřebuji nový foťák
  • než na něj našetřím, potřebuji aspoň halogenové světlo do pokoje
  • dobře tak aspoň přinést další dvě lampičky
  • a mluvit víc nahlas
  • nepít dvě kafe před tím než jdu točit
  • svázat si vlasy, jinak vypadám, že každou třetí vteřinu dostávám zásah elektrickým proudem
  • po shlédnutí tohoto videa už nikomu nenakecám, že nejsem blázen
  • miluji slovo prostě

Takže koho to neodradilo, směle do sledování :)

24 komentářů

Write komentářů
Monika
AUTHOR
čtvrtek, ledna 30, 2014 delete

Jojo, směle do Jámy :D
Bytí normálním člověkem je přeceňováno!

Reply
avatar
Veronika
AUTHOR
čtvrtek, ledna 30, 2014 delete

Náhodou to bylo úplně super videjko a ten Tvůj úvodní komentář mě rozesmál. Určitě natáčej dál, budu se těšit na všechna Tvá vide. Závidím Ti Zlodějku knih a Posla, chci si je pořídit už tak dlouho a stále se mi to nedaří. Taky Poe je v těchto vydáních úžasný a dlouho po něm pokukuji... :-)
Strašně se těším na druhý díl Bookshelf tour...
Měj se moc hezky... :-)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
čtvrtek, ledna 30, 2014 delete

Jámy lvové? To je skvělá dvojsmyslná věta směle do Jámy! Vlastně trojsmyslná já občas chodím do steakhouse Jáma na oběd :) To máš pravdu, určit co je normální je hodně subjektivní :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
čtvrtek, ledna 30, 2014 delete

Děkuji Veru. Který úvodní komentář máš přesně na mysli, že bych se upsala? :) Ráda budu natáčet dál, když budu vědět co a snad se mi povede nějak vymyslet lepší kvalitu. Dnes jsem si dala 1/10 z mé prosincové výplaty stranou a začínám šetřit na lepší foťáček :) Ano to vydání Poa je krásné, dokonale vystihuje atmosféru jeho povídek :) Akorát nevím právě čím začít, asi Jámou ta je nejznámější, koukala jsem že Omega chystá vydat i Havrana tak ten určitě přibude do sbírky :) Děkuji, taky se měj hezky! :)

Reply
avatar
Monika
AUTHOR
čtvrtek, ledna 30, 2014 delete

No, že jo, vůbec bych nečekala, že ti ta jáma přijde tak vtipná, když jsem to sem psala...
Buď jak buď, byla bys nudná, kdybys nebyla bláznem :D Tedy nemyslím konkrétně ty, ale všichni :D

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
čtvrtek, ledna 30, 2014 delete

No jo mě přijdou vtipný různý věci :) Já Ti rozumím, bláznům je hej :)

Reply
avatar
Myanmar
AUTHOR
čtvrtek, ledna 30, 2014 delete

To video je pěkný, ten šum není tak hrozný :) Dobře se posloucháš, jen by bylo možná o něco lepší kdybys mluvila malinko pomaleji ;)

Jinak Posla si určitě přečti, mně se moc líbil :) Druhý díl Monumentu vypadá parádně, Malé ženy si chci taky přečíst a Bílý žár jsem si také nedávno koupila (protože ten obal je boží :D). A Aljaška je taky bezva, i když knížky Johna Greena osobně raději čtu v angličtině, ten překlad mi u těchto knížek nějak nesedne :)

A ty povídky od Poa vypadají skvěle! :D Už jsem nad nimi v knihkupectví slintala :))

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
čtvrtek, ledna 30, 2014 delete

Děkuji a to já prosím ještě mluvím celkem pomalu :D Mám ho připraveného v pořadí. Přesně Bílý žár má krásnou obálku! To věřím, já doufám, že až skončím školu, že začnu číst konečně v originále :)

Reply
avatar
Monika
AUTHOR
pátek, ledna 31, 2014 delete

Hlavně já

Reply
avatar
Anonymní
AUTHOR
sobota, února 01, 2014 delete

Video je super, jen natáčej dál, ráda si poslechnu další :)
Malé ženy jsem tak kdysi dávno četla a taky si ji asi budu muset dát znovu.. Zlodějku knih jsem zdolala letos, byla super, ale nějak jsem od toho čekala trošilinku víc, podle toho, jak jí všichni vychvalovali.. Ale to je asi můj osobní problém se všemi vychvalovanými knihami... :D Na Poa se chystám trvale snad dva roky :D

Reply
avatar
Kane
AUTHOR
sobota, února 01, 2014 delete

Kniha Erebos je skvělá. Omotala si mě kolem prstu a děsně mě to bavilo. :) Taky to způsobilo, že jsem o nějakou tu dobu později znovu ponořila do jedné počítačové hry. :D Každopádně video je perfektní i přes šum a tmavé prostředí a rozpuštěné vlasy ti moc sluší. :) Jen bych zkusila mluvit trochu pomaleji a lépe artikulovat. :)
Zlodějku knih bych si chtěla taky přečíst, ale nevím, jestli by mi to sedlo. Než jsem tě poznala ti závidím. Od tvé recenze po ní vždy v knihkupectví pokukuji. :)

Reply
avatar
neděle, února 02, 2014 delete

Jsem zvědavá,na recenzi na erebos knihu mam moc ráda a neskutečně se mi líbí její konec :-)

Reply
avatar
pondělí, února 03, 2014 delete

To je ještě božejší (divný slovo) video než to první! :D Já jsem vždycky na nenormálnost odpovídala (zpravidla sama sobě) řečnickou otázkou (neboť na ní nikdy nikdo pořádně neodpověděl) Co je vlastně normální? Tancovat na takovou skvělou písničku a veřejně to ukázat, to je nejen normální, ale i statečné! :D Mám z tvých videí ( i článků) vždycky pocit, že si nutně musím sehnat hromadu knížek a číst. (Hned samozřejmě) Dnes jsem díky tomu probrala maminčinu nkihovku (než mi jí o víkendu odstěhuje z dosahu) a objevila netušené poklady!

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
úterý, února 04, 2014 delete

Děkuji :) Já mám pocit, že je čtu poprvé, člověk toho tolik zapomene někdy a dřív jsem je četla ve věku, kdy jsem je brala úplně jinak než teď :) Jo jo to tak bývá, já od ní čekala hodně, ale jako jedna z mála jsem nečekala jen příběh o válce :) Tak to mě snad tak dlouho trvat nebude! :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
úterý, února 04, 2014 delete

Jo jo přesně tak mě Erebos vážně bavil :) Děkuji, jo to bych asi mohla, když já se vždycky rozjedu a pak nemůžu zastavit :D Já jí mám ještě v pracovní verzi a teď řeším co s ní :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
úterý, února 04, 2014 delete

Jj konec byl vymyšlený super! :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
úterý, února 04, 2014 delete

Jo jo to si taky vždycky říkám: Co je vlastně normální :) Děkuji za pochvalu, já jsem trošku blázen, jen se snažím nedělat až tak veřejnou ostudu :D Jo Lily to bys tedy měla, protože je tolik skvělých knih, které stojí za přečtení! :) A copak jsi tam vyhrabala povídej? :)

Reply
avatar
středa, února 05, 2014 delete

Skutečně světla není moc, ale když jsou vidět knihy, tak je to ještě v pohodě :-D jinak najdu mezi tvými knihami ty, co bych chtěla. Zlodějna knih, posel, než jsem tě poznala.. Musím si je pořídit, už je mám na svém seznamu hrozně dlouho :-D jinak jsem si snad ani nevšimla, že.by si nějak často používala slovo prostě. A rozumět ti bylo dobře :-)

Reply
avatar
Lily
AUTHOR
středa, února 05, 2014 delete

Netušila jsem například, že máme doma knihy i takové kvality jako Sto roků samoty (a jo, já jsem odvážná, já to přečtu :D). Dál třeba i My děti ze stanice ZOO (a to už vážně musím přečíst), Memento, Milenci a vrazi, Vyhoďme ho z kola ven..

Reply
avatar
Owlie
AUTHOR
čtvrtek, února 06, 2014 delete

Nejde mi zvuk, tak jsem si jen přečetla článek, ale přiznávám že ten mě pobavil víc než dost :D :)

Reply
avatar
Yanny
AUTHOR
čtvrtek, února 06, 2014 delete

Jé, ty jsi taky začala točit videa! :) To je super! :) To, že ti tam šumí moře vůbec nevadí, protože máš super vyjadřování, takže člověka to video baví od začátku do konce a nemá ani potřebu přetáčet:) jen mě trochu překvapilo, že tam máš trochu jiný hlas než ve skutečnosti :D každopádně úžasná přehlídka knih :) Zlodějka knih, Aljaška, V šedých tónech, to je snad bez komentáře, ty jsou jasný :) ale mám radost, že fakt čteš ty Malé ženy:) a také že máš doma Posla, kterého teď čtu taky a zatím jsem z něj fakt nadšená. Myslím, že se dokonce i se Zlodějkou kvalitou dá srovnat :) jsem zvědavá, co se z toho vyklube, ale už teď nějak tuším, že dám pět hvězdiček :) Než jsem tě poznala jsem si taky zamilovala... to mi připomíná, že už musím dopsat tu recenzi svou :) No a David Copperfield:) toho mám taky rozečteného, ale nějak se teď neumím naladit do správné nálady na klasiku. V létě jsem si třeba strašně užila Nadějné vyhlídky, ale do Davida se mi ještě nepovedlo pořádně se začíst. Ale to bude asi tím, že Dickens je vždycky ze začátku trochu pomalý, než se do toho člověk ponoří (což mimochodem říkala i hrdinka v Šedých tónech :D) ale určitě ho jednou dočtu, mám jeho styl psaní fakt strašně ráda ♥ jestli si pamatuješ, tak jsme se o tomhle vydání už i bavily tenkrát na facebooku, když jsem se ptala, kterou knihu od Dickense si mám nechat poslat jako recenzák od Dobrovského :) ptala jsem se na to v knihkupectví a říkali mi, že to zkrácená verze není, jak jsem si myslela, ale prostě v novém přebalu a s tenčími stránkami je ta knížka prostě menší :) jooo a skvělý taneček na závěr :D

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
úterý, února 11, 2014 delete

Ono je to možná lepší :D

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
úterý, února 11, 2014 delete

Příště se vykloním z okna radši :D Děkuji to jsem ráda, že to pro Vás nebylo tak zlé :) A určitě pořiď, kromě Posla, kterého jsem ještě nečetla, doporučuji! :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
úterý, února 11, 2014 delete

Jj začala, ani jsem nečekala, že to bude lidi tak bavit :) Moc děkuji za pochvalu, to mě těší, že Tě to bavilo! :) Jo já svůj hlas na videu nemám ráda, přijde mi hrozně cizí jako by ani nebyl můj :) Jj Malé ženy čtu na Tvůj rozkaz a spoustu dalších :) Na Posla se taky těším, věřím, že bude sice ne tak dobrý jako Zlodějka, ale dobrý :) Jo to je pravda, vidíš na to bych zapomněla! :) A děkuji byl to jen takový záchvěv šílenství :)

Reply
avatar

Děkuji za všechny komentáře :)