Shrnuji a plánuji

18:47:00 12 Comments A+ a-

Konečně jsem vyhnala přítele do garáže a odpověděla na všechny komentáře, takže nastal správný čas na trochu toho novoročního shrnutí a plánování.

Rok 2013 byl pro mě dalším velmi těžkým rokem, magisterké studium mi dalo dost zabrat, do toho jsem si našla stáž, která původně byla na 15 hodin týdně a nakonec jsem skončila na 25 hodinách týdně, do toho velká spousta práce doma (to je tak když je Vaše maminka Panna a musí být pořád všude pořádek a nemáte ani minutu klidu), do toho spousta zdravotních problémů a přítel, který bydlí 150km daleko. Občas jsem měla chuť se na to vše vykašlat, všechno to vzdát, někam zalézt a už nevylézt. Škola, práce, domov, věci do školy, postarat se o své zdraví a do postele nikdy dřív než pomalu v jednu ráno a navíc s opravdu mizerným spánkem. Ale díky všem mým přátelům a blízkým lidem, i díky Vám mým čtenářům, kteří jste mi vždycky zvedli náladu a dodali síl, jsem to vše překonala a věřím, že tento rok bude si také dost náročný, ale že ho zvládnu a postupně snad i s hlavou hrdě vztyčenou a optimismem :)

Takže děkuji všem mým čtenářům za to, že mám pocit, že aspoň nějaká věc v mém životě má smysl, a že i když často absolutně nestíhám, že Vás zajímají moje recenze i články a motivují Vás číst, to je pro mě ta největší odměna. Děkuji také těm, s kterými spolupracuji. Hlavně nakladatelství Fragment, portálu Severské detektivky (hlavně vždy milému a vstřícnému panu Nahodilovi) a nakladatelství Knižní Klub za to, že se mnou mají trpělivost :)

Jak možná někteří z Vás víte, nejsem zrovna spořádáný člověk schopný si stále vše řádně zapisovat, takže vůbec nevím, kolik knih jsem přečetla, ale tipuji tak kolem 50. Tento rok se chystám to konečně jednou vydržet a poctivě zapisovat na Goodreads a do diáře, protože v tom mám vždycky neskutečný chaos :)

 Na blogu mám momentálně 37600 zobrazení, 106 příspěvků a 176 čtenářů. Na Facebooku mého blogu mám 229 čtenářů. Což mi přijdou opravdu moc pěkná čísla :) Horší je to s recenzemi, těch jsem letos napsala jen 25, ale vy, co mě znáte, víte, že každé recenzi věnuji hodně času, protože nechci napsat jen tak honem nějaký názor, nejprve si chci uložit pocity a postupně je zformulovat. Ale tento rok mě sice čeká psaní diplomové práce, ale jinak bych si ráda utvořila nějaký time management, abych měla více času na čtení i psaní blogu.

Dost sentimentu přejdeme ke shrnutí plánů roku 2013
1)Změnit vzhled-ten jsem změnila hned několikrát, ale teď by také potřeboval změnu :)
2)Rubriky-tak ty jsem změnila úplně celé, sice na nich stále pracuji, ale myslím, že se v tom vyznat dá :)
3)Nové projekty-tak ty nedopadly, nějak na ně pořádně nebyl čas, ale letos si dávám reálnější projekty :)
4)Více číst a přidávat více recenzí-tak to si myslím, že se mi dařilo tak napůl, někdy bylo období, že to šlo v pohodě a někdy vůbec, ale celkem si myslím, že se to zlepšuje
5)Přidávat recepty-tak ty jsem přidala asi jen dva, ale docela se ujaly, takže se chystám někdy nějaké přidat i letos
6)Více fotit a naučit se fotky trochu upravovat-tak to se mi podařilo, fotím více, hlavně v poslední době a fotky trošku upravuji, aby se na ně šlo koukat
7)Vrátit se ke grafice- to jsem zkoušela a moc už mi to nešlo, ale někdy se k ní snad vrátím
8)Přestat se tolik nervovat-tak to se mi daří až teď v posledních týdnech, je to dlouhá cesta k tomu, naučit se příjimat vše špatné s ledovým klidem a vším, paradoxně mi v tom pomáhali tento rok hned tři knihy a to Hvězdy nám nepřály, Než jsem Tě poznala a Odveď mě domů
9)Cvičit a zhubnout-tak to je jedna z mála věcí, co můžu říct, že se mi opravdu povedla. Od ledna do prosince 2013 jsem zhubla celých deset kilo a hlavně se naučila mít ráda sama sebe a trochu si věřit, je to opravdu znát, většina lidí mi ani neřekla, že jsem zhubla spíš mi jen říkali, Ty jsi taková jiná, celá záříš, takže opravdu něco je na tom, že člověk vypadá hlavně tak, jak se cítí! V téhle oblasti jsem na sebe opravdu pyšná. Nedržela jsem žádné diety ani nic takového, prostě jen jedla méně sladké a nezdravé a jedla více zdravě a cvičila.Teď o Vánocích jsem zase hodně ládovala vše možné dohromady, takže se chci opět trošku spravit a už teď se na to těším, až se do toho pustím :)
 

10)Naučit se jít dřív spát a ráno včas vstávát-tento bod asi přeskočím to je asi se mnou marné :D
11)Poctivě si vše zapisovat-taky žádná sláva, ale menší pokrok je vidět, aspoň prášky beru včas :D
12)Ušetřit-tento rok jsem s penězi vycházela trošku lépe, i když jsme potom hodně platili pejskovi za veterinu celkem, zvedl se mi plat a tak jsem si mohla dovolit, co jsem potřebovala a něco trošku šetřit :)
13)Vymyslet, kam dám všechny knížky-vymyšleno, dva nové regály z XXX Lutz za 249Kč jeden a knihovna je na světě!

14)Dělat věci do školy včas-no to se mi až na výjimky dařilo dobře
15)Naučit se lépe anglicky a rusky-angličtinu jsem o něco zlepšila, začala jsem koukat na seriály s titulkami, poslouchat texty z písniček a podobně, ale na knihu jsem si ještě netroufla, snad letos a rusky jsem se učit přestala, jak říkám: já a azbuka to nejde dohromady, nikdo ji nerozluští :D Tak jsem se dala na němčinu a ta mě baví víc

A jaké jsou plány na rok 2014

Neříkám, že jsou to plány, které musím nutně splnit, spíš jen bych ráda měla něco, o co se můžu opřít a co si můžu příští rok zhodnotit a říct si, ano dokázala jsem něco a něco se nepovedlo, ale nic se neděje :) A také aby čtenáři mého blogu věděli, co se chystá tento rok :)

1)Přečíst minimálně 60 knih-to je pět knih za měsíc, to bych mohla stihnout
2)Rozjet alespoň dva mé projekty-mám v hlavě asi čtyři takové menší projekty a ráda bych alespoň dva z nich opravdu uskutečnila, jeden se již brzy objeví na blogu, takže se máte na co těšit :)
3)Přečíst alespoň 12 knih z mé knihovny-mám v knihovně přes 35 nepřečtených knih, které se těší, až je vytáhnu. Jedná se leckdy o samé krásné kousky a je škoda je stále odsouvat na úkor recenzních výtisků a nových knih :)
4)Udělat aspoň tři soutěže o knížky
5)Alespoň jeden den v týdnu si chci najít aspoň dvě hodiny volného času-který chci věnovat sama sobě a především blogu, ráda bych tak, aby alespoň jednou týdně na blogu přibyl nějaký článek
6)Číst více klasické literatury a současných společenských románů
7)Natočit nějaká videa-viděla jsem spoustu zajimavých video tagů o knihách a ráda bych také nějaké natočila
8)Přidávat více fotek a knižních chvilek
9)Napsat diplomovou práci a stát se úspěšnou paní magistrou :)
10)Méně se trápit nad věcmi, které stejně nezměním a více si užívat života :)

To je zatím asi vše, snad se mi aspoň něco z toho podaří a co vy máte také nějaké plány do Nového roku? :)

Jinak v blízkých dnech chystám přidat i mé top knihy z roku 2013 a až se dostanu domů tak nafotit a natočit Kouzelnou knihovničku, tak se můžete těšit :)

12 komentářů

Write komentářů
pátek, ledna 03, 2014 delete

35 nepřečtených knih je v pohodě, ja jich mám asi 100 a to ani neberu recenzáky,knihy si jen kupuji nebo je dostavám

Reply
avatar
Monika
AUTHOR
pátek, ledna 03, 2014 delete

Natotata... :D
Noooo, Barb, tak to jsi velice úspěšně pokročila. Jak se ti podařilo nenervovat? A jak hodláš pokořit tu svini z bodu deset (u nového)?
Nejvíce ti přeju do toho nového roku tu devítku. Vejška je hrozná mrcha :/ A to jsem zatím jen na bakalařině.
A s těma soutěžema jsi mě jedině potěšila :)!!!

Reply
avatar
laurdes
AUTHOR
pátek, ledna 03, 2014 delete

Budu držet na všechno palce, Baruško! Hlavně na tu školu a ať doma to máš v pohodě :)
A zkus se úplně neuhnat.. já to znám, je to asi všude stejné, ale každý si občas zaslouží vydechnout :) .. a gratuluju k tomu zhubnutí, je to super.. - a nejvíc, jak říkáš, že jsi začala cvičit a mít se ráda :) to je mnohem důležitější než jaký číslíčka ukazuje váha! :)

Reply
avatar
Owlie
AUTHOR
sobota, ledna 04, 2014 delete

pěkná čísla! :) budu držet palce :))

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
sobota, ledna 04, 2014 delete

Tak to je ještě dobrý, já se je pořád snažím postupně ubírat, ale pár mi jich tam leží už nějakou chvilku :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
sobota, ledna 04, 2014 delete

No možná proto, že jsou Vánoce a prázdniny, uvidíme, jak to půjde dál :D Ale aspoň trošku se to daří! Na tu svini číslo deset právě musím teprve nějak přijít no :) Jo vysoká je náročná, ještě nevím, jestli stihnu končit už v září nebo až v lednu, ale uvidíme, hlavně aby to bylo! :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
sobota, ledna 04, 2014 delete

Děkuji, to já Tobě taky, taky to nebudeš mít letos asi úplně lehké, tak ať to nějak zvládneš! Snažím se teď si dávat častěji trochu oraz a hlavně si to musím vše lépe plánovat, ale druhou práci už neberu, tak aspoň někde pokrok :D Přesně tak, čísla na váze pro mě nic neznamenají, důležité je, jak se cítím a hlavně, že jsem si konečně našla vztah sama k sobě! :)

Reply
avatar
Aynarra
AUTHOR
úterý, ledna 07, 2014 delete

Přeju ti, aby ti vyšlo všechno jak má :) Školu zvládneš levou zadní :) A k hubnutí, jen tak dál. Když jsem to viděla, spadla mi čelist :D Vážně super!

Reply
avatar
Lily
AUTHOR
úterý, ledna 07, 2014 delete

Musím říct, že té změny na tobě jsem si také všimla, aniž bych tě viděla ve skutečnosti, ale na fotkách na fb jsi najednou úplně zářila. A to je moc dobře, jak sama říkáš, základ je mít se rád :) Na tvoje videa se hrozně těším! Tak ti přeji, aby se povedlo všechno, co sis předsevzala (líbí se mi, že je to o 5 bodů méně než z 2013 :D) a hlavně se školou ať se zadaří a v životě ať jsi šťastná a spokojená. A problémy kopej do zadku! :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
středa, ledna 08, 2014 delete

Děkuji, s tou školou se trochu bojím docela jsem si naběhla s diplomkou bude to dost náročný :) A děkuji, dalo mi to hodně práce, ale jsem na sebe pyšná :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
středa, ledna 08, 2014 delete

Děkuji :) Tobě přeji to samé! :) Hehe no vidíš to mě ani nenapadlo, že je to méně, chtěla jsem být víc realista :D

Reply
avatar

Děkuji za všechny komentáře :)