Informační okénko 3

23:00:00 12 Comments A+ a-

Ahoj,
tenhle článek bude jeden velký mix, ale pořád s tím vším spamovat na Facebooku přeci nemůžu :) Takže co se u mě děje, co Vás čeká a nemine apod.


Tento týden je obrovský chaos. Ve čtvrtek mám zkoušku a do toho se blíží sobotní Svět knihy a tak všichni pořád řešíme, kdo přijede, jak přijede, co si koupí, na co půjde. Už mám v té hlavě guláš, ale hlavně, že uvidím většinu lidí, které mám ráda nebo které bych si přála poznat. Navíc jsem si domluvila srazy s ještě dalšími třemi lidmi mimo Svět knihy a moc se na ně těším. Například v pátek večer se chystáme s Martinou F z blogu Knihu prosím na Severský literární večer. Bude to určitě zajímavé. A zítra podnikneme s Janou CM z Psaní o čtení nálet na outlet v Černé labuti. Občas se tam najdou krásné kousky.

Nejhorší je, že místo řešení těchto krásných věcí bych se měla učit. A taky začít psát. Seminárku, diplomku, dodělat projekt a začít konečně dělat mou druhou práci. Uf. Je toho hodně, ale vždycky jsem se stresovala a nakonec to nějak zvládla, tak snad i teď :)

Teď se dostáváme k otázce co Vás tady na blogu čeká. Pssst nemusíte mi to říkat, já vím, že jsem slibotechna a mám v hlavě tolik nápadů a nedokážu je přenést do reality :D

  • Píšu recenzi na Bubble, závěrečný díl skvělé trilogie Game od autora Anders de la Motte - bude mít na Světe knihy autogramiádu! Nevím, jestli jí stihnu zítra nebo ve čtvrtek.
  • Chystám dvojrecenzi na dva skvělé komiksy, které jsem teď četla - Nezadanou a Na odstřel, ale to asi až příští týden
  • Právě se cpu mandlemi a brusinkami v karobu mmmm lahoda (ano snažím si namluvit, že když je to zdravější verze, že po tom nebudu tak tlustá :D)
  • Jelikož to mám tedy od zítra až po sobotu nabité, nic asi po tu dobu na blogu nepřibyde, ale myslím, že většina z Vás bude taky zavalena těšením se na Svět knihy, že Vám to ani nebude vadit :)
  • Ráda bych natočila nějaké knižní video, ale pořád přemýšlím, jaké, budu ráda, kdybyste mi vy, co rádi koukáte na videa, poradili: Knižní povídání aneb jeden velký chaos (co mi přijde pod ruku), How I read tag, The opposites book tag, Chubby bunny challenge special book edition (a pak lézt kanály) nebo si myslíte: raději už nic netoč, nedá se na to dívat (ani s popcornem)
  • V blízké budoucnosti snad dopíšu Rady pro bloggery 1 a "MOŽNÁ" se pustím do jednoho speciálního projektu, jen to ještě musím s někým zkonzultovat, aby mi to někdo schválil 
  • Právě čtu Kostičas a jsem z toho zmatená jako lesní včela ve městě, ale jinak se to čte příjemně
  • Z knih tu na mě v nejbližší době čeká Rok ohně, Rasputinův stín a pak kniha, kterou mám doma a kterou si vylosuji, potřebuji hnout se svými úžasnými kousky!
  • Ježiš pytlík mandlí a brusinek je pryč, tak raději budu končit :)

Dodatek: odpolední nutná návštěva knihovny (zpozdné)
Mamka: Ježíš, co sis to zase půjčila, nemáš číst něco jiného? (myšleno škola)
Já: To jsou komiksy, to se nepočítá!
Mamka: A tohle: Sebevraždy panen, co to proboha čteš?
Já: Mami, to je prý dobrý a navíc docela hubený.

Z toho plyne: čtenář si svoje knihy vždycky obhájí, i když to s námi rodiče myslí hezky, výběr škola X kniha mívá dost často jen jednoho výherce! A škola to rozhodně není! 
I když dvě knihy jsou na němčinu, co na tom, že je otevřu za ten měsíc jednou! 

Hezký večer, případně ráno nebo zkrátka krásný celý týden 
přeje Bastera

PS: Právě jsem vyhrála lístek na Svět knihy hurá! :)

12 komentářů

Write komentářů
Ciniminisek
AUTHOR
úterý, května 13, 2014 delete

Gratuluji k lístku! Určitě chci vidět jak se láduješ maršmelounama :-D blbě napsáno, ale chápeš mě vid? :-D
Na projekt se těším, šup sem s ním. :-)
Knihy super a mamku si teda pěkně vypekla. :-D

Reply
avatar
Melinda
AUTHOR
úterý, května 13, 2014 delete

Právě otevírám [bubble] a nemůžu se dočkat :) Mám ráda, když čtu série pěkně najednou, ale kdo to má většinou vydržet, čekat do doby, než vyjdou všechny díly? :D Na autogramiádu rozhodně plánuju se probojovat :) Snad budu mít dost ostré lokty :)
Jsem pro Chubby bunny :D a The opposite book tag :)

Reply
avatar
Jana CM
AUTHOR
středa, května 14, 2014 delete

Tyhle povídací příspěvky mám moc ráda a na setkání se taky moc těším, jen mám trému :D
Videa natoč všechnyyy, ale zrovna Chubby bunny (knižní verzi neznám, jaké sleduješ booktubery?) bych nemusela. :-) K lístku gratuluju, taky jsem soutěžila, ale nic. :-) Výběr z knihovny je moc pěkný, líbily se ti Sebevraždy panen? Já si taky pořád půjčuju učebnice, ale ne němčinu, brrr. :-) Moc se těším na recenze těch komixů, všichni mě na něj lákají a já nestíhám číst a nakupovat...
Uf, tak snad jsem osmajlíkovala vše podstatné, na školu ti držím palce. Budeš po Mgr. ještě někam pokračovat?
Ahoj odpoledne!

Reply
avatar
Jana CM
AUTHOR
středa, května 14, 2014 delete

Jo a Rady pro blogery chci! Prosím! Hned! :-)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
středa, května 14, 2014 delete

Děkuji :) Chápu, já to taky píšu všelijak :) Projekt bude asi chvilku trvat, bude to náročný, ale myslím si, že to bude stát za to ;)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
středa, května 14, 2014 delete

Jo já si musela počkat a bylo to teda hrozný, protože Buzz skončil opravdu hodně otevřený :) Já taky doufám, že se probojuji, tohle si nechci nechat ujít! :) Děkuji za odpovědi :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
středa, května 14, 2014 delete

Děkuji, já se taky těším a jsem trošku nervózní, ale nekoušeme a máma rádi knihy, tak co by se mohlo stát :)
Booktubery sleduji jen české a pár zahraničních, ale knižní verze je můj vlastní nápad, jsem trošku praštěná, takže nevynechám žádnou srandu (teda mezích slušnosti, žádné vulgarity, násilí fuj...), ale Chubby bunny mi přijde takový suchý pro knihomola, tak to chci upravit :D
Ještě nevím, včera jsem je přinesla a chci se do nich pustit tak za týden zhruba.
Děkuji, budou snad příští týden brzy. Já jsem hrozný "smajlíkátor", ale nějak to bez nich neumím :D
Děkuji, zatím nevím, nejspíš ne, jelikož plánuji přesun spíš směrem na vesnici za přírodou a tam jaksi nebude možnost a ani moc uplatnění.
Rady budou nejdřív jak na blogger, protože se mě na toho lidi hodně ptají a pak možná i obecně, ale já nevím, jestli jsem zrovna kompetentní osoba na to někomu radit, jak blogovat a psát recenze apod. :D

Ahoj odpoledne!

Reply
avatar
Anonymní
AUTHOR
středa, května 14, 2014 delete

Ľudkovia, ja vám to stretnutie na Svete kníh tááák závidím! Vydržme všetci blogovať ešte aspoň rok a potom sa stretneme na Svete kníh 2015 :-D To už zorganizujem nejaký rodinný výlet do Prahy, pošlem chlapov do Technického múzea a ja sa pôjdem vytešovať a združovať s rovnako zameranými :) K lístkom moc gratulujem a držím palce na skúšku!

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
středa, května 14, 2014 delete

To jo škoda, že je to tak daleko viď? Ale tak snad příští rok to vyjde! :) Děkuji, snad to dobře dopadne :)

Reply
avatar
Monika
AUTHOR
středa, května 14, 2014 delete

Ten lístek je super! :) Video - Barb, moc ráda bych ti poradila, ale já vážně miluju všechny, takže ti neporadím :DD A do školy toho máš teda fůru no :D

Reply
avatar
Niky
AUTHOR
čtvrtek, května 15, 2014 delete

S tím učením Tě naprosto chápu. Taky mám toho tolik, a místo toho abych se učila, dělám milion jiných věcí... :D
Knižní videa? Ano, prosím! A klidně všechny, o kterých ses zmínila. Těším se :) A speciální projekt? Hmm, tak to jsem zvědavá, co na nás chystáš :)
Rozhovor s mamkou mě fakt rozesmál :D Taky to tak doma mívám. A máš pravdu, čtenář si knížky vždycky obhájí - tenká knížka, velká písmenka atd. atd. :) Já to dělám ještě takto... když si chci číst, ale zároveň se musím učit, tak jdu vždycky za mamkou, od které si vyprosím svolení, že si můžu přečíst tuto knížku a pak už se opravdu budu učit. Já se pak necítím tak moc provinile, když to mám povolené a vesele si čtu :D Zatím to funguje :D
Nezadanou už jsem si pořídila a přečetla a je to vážně skvělý komiks!
Moc gratuluji k výhře lístku! :) A pořádně si to užij na Světu knihy! Těším se, až tu o tom bude nějaký článek či video :)
Měj se hezky!

Reply
avatar
Lenka
AUTHOR
pátek, května 16, 2014 delete

Já už se vážně tak těším, že mi ani nejde napsat recenze, jak mi pořád těkají myšlenky ke Světu knihy. :D Jinak doufám, že tě tam někde zahlédnu. :)

Reply
avatar

Děkuji za všechny komentáře :)