Týden plný knižních akcí!

23:28:00 12 Comments A+ a-

Ahoj,

kdo sleduje Facebook a knižní akce, jistě si nemohl nevšimnout, že těch akcí je tento týden opravdu hodně a je v tom trošku zmatek, tak jsem se rozhodla to sepsat, už jsem to měla jednou napsané, ale zrádné tlačítko zpět mi to bez zeptání smazalo a tak to vezmu jen trošku hopem :)

Já jsem tento týden dost zaneprázdněná (ve čtvrtek zkouška brrr), ale třeba se to někomu bude hodit! Takže na co se můžete těšit?


Audioknihy na Vltavě


Tuto akci už nestihnete, ale zmíním jí, abyste viděli, že nabídka je opravdu pestrá. Mohli jste tam potkat Kateřinu Tučkovou a Vilmu Kadlečkovou. Kdybych věděla, jak strašně ten hokej skončí, radši bych šla tam :D


Noc literatury - středa 18:00–23:00


Každoroční Noc literatury se tentokrát koná na Žižkově a dále v dalších 23 českých městech a 19 účastnických zemích. Noc literatury přibližuje veřejnosti netradičním způsobem současnou evropskou literaturu prostřednictvím série veřejných čtení. Číst se bude z 20 knih, jejichž seznam a další informace naleznete na stránkách akce. Stefan Spjut dokonce představí svůj román Stallo osobně!


Severský literární večer - pátek 19:00 - 21:00, literární kavárna Řetězová Praha


Skandinávský dům ve spolupráci s Velvyslanectvím Norského království, Velvyslanectvím Švédska a Dánským velvyslanectvím v Praze, nakladatelstvími Knihou Zlín, Host a Argo a Literární kavárnou Řetězová u příležitosti veletrhu Svět knihy již tradičně pořádá literární večer se severskými hosty - pozvání přijala norská spisovatelka Kjersti Skomsvoldová, autorka knihy Čím jdu rychleji, tím jsem menší (dneska jsem jí držela v ruce a nekoupila!), švédský autor hororových příběhů Stefan Spjut především svého v poslední době hodně skloňovaného románu Stallo a dánská krimi autorka Pia Juulová a její Vražda na Hallandovi. Tyto knihy budete moc zakoupit se slevou a nechat podepsat!


Svět knihy (20. mezinárodní knižní veletrh a literární festival) - 15.-18.5 Výstaviště Praha - Holešovice

Ano opět po roce je tu oblíbený veletrh knihy. I když se to nedá srovnávat třeba s Lipskem, chodím tam každý rok a vždycky tam najdu spoustu skvělých věcí za příjemné ceny, poslechnu si různé přednášky, potkám zajímavé lidi apod. Letos se chystám spolu s dalšími blogery v sobotu. Těším se na besedu s Katkou Petrusovou a také na autogramiádu Anders de la Motte (jeho trilogie Game je prostě dokonalá!). Dále jsem se pořád ještě nerozhodla, co vše chci stihnout, každopádně chci určitě nakoupit zase pár knih a drobností jako mapy, záložky apod. a poznat spoustu nových tváří :)

Letos je čestným hostem Maďarsko a jeho literatura. Dále se veletrh zabývá tématy Čteme jedním dechem II. - Fantasy & Sci-fi, Kolik podob má kniha? (zde především e-knihy a audioknihy), Odraz historie v literatuře. Určitě si na něm každý najde ten svůj kousek. Projeďte celý program. 

Vstupné stojí pátek sobota: 100 Kč jednodenní, 50 Kč děti a mládež 6 - 18 let, studenti, držitelé průkazu ZTP, důchodci
Čtvrtek je otevřeno především pro odbornou veřejnost a vstupné je 150 Kč
Neděle: pro všechny 50 Kč

V sobotu je také domluven sraz blogerů a všech jejich přátel, čtenářů a vlastně kohokoliv, kdo rád čte. Bude se konat v kavárně a mléčném baru Kumbál oficiálně od 17 hod, ale někteří tam budou dřív. Chcete-li sdílet své zážitky z veletrhu nebo si jen popovídat (nejen o knihách), určitě dorazte, budeme se těšit :)

Kdo mě chce potkat, v sobotu budu poletovat po veletrhu, tak na mě zavolejte, hulákejte, já jsem trošku slepá, ale moc ráda všechny poznám. Kromě besedy a autogramiády se chystám stavit u stánku nakladatelství Host a Jota, kam mě pozvali sami PR manažerky.

Tak co chystáte se někam? :)

12 komentářů

Write komentářů
Niky
AUTHOR
úterý, května 13, 2014 delete

Měla jsem v plánu konečně jet na Svět knihy, tak moc jsem se těšila a nakonec to asi zase nevyjde, což mě hrozně mrzí :( A zase prošvihnu Katku Petrusovou, ach jo.
Užij si to tam! :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
úterý, května 13, 2014 delete

Tak to je opravdu škoda, ráda bych Tě poznala, snad příště :)

Reply
avatar
Rachel Roo
AUTHOR
úterý, května 13, 2014 delete

Ten Severský literární večer vypadá skvěle. A na Svět knihy se samozřejmě těším obrovsky :)

Reply
avatar
Martina F
AUTHOR
úterý, května 13, 2014 delete

Tak já Noc literatury tentokrát neprošvihnu a určitě Severský literární večer a Svět knihy ;-)

Reply
avatar
Monika
AUTHOR
úterý, května 13, 2014 delete

asi vám budu závidět, ale já budu ležet nad matikou až do umření :D (a doufám, že už do toho brzy zapojím management :D to už mi taky ťuká na záda :D a je to dvousemestrální zkouška, takže :D)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
úterý, května 13, 2014 delete

Já se těším taky a hodně :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
úterý, května 13, 2014 delete

Už se na ten Severský literární večer těším, bude to fajn, jsem moc ráda, že chceš jít taky :) A Svět knihy je jasný :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
úterý, května 13, 2014 delete

Jaj chudáku, tak to Ti budu držet palce, ať to dáš! Ty to určitě přepereš! :)

Reply
avatar
Monika
AUTHOR
úterý, května 13, 2014 delete

Stejně jako ty! :) V ten čtvrtek. Co je to za zkoušku? :) A už alespoň finishuješ?:D

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
úterý, května 13, 2014 delete

Hmm teď jdu do sprchy a pak se na to chystám :) Technologie provozu informačních systémů :D

Reply
avatar
Anonymní
AUTHOR
středa, května 14, 2014 delete

Já se na ten Svět knihy fakt asi nikdy nevypravím... loni jsem nemohla z časových důvodů (dopisovala jsem bakalářku) a letos zas nemůžu z finančních důvodů... Jen cesta do Prahy a zpět + vstupenka by mě přišly na 400, což by znamenalo, že už si tam prdlajs koupim a na jen "čumendu" se mi nechce, vím, že bych to nedala :D Poprvé v životě lituju, že nebydlim v Praze :D

Reply
avatar
Monika
AUTHOR
středa, května 14, 2014 delete

To nezní moc hezky, ale zas to třeba není tak špatné, když jsi v oboru... Nebo to je sviňucha?:D

Reply
avatar

Děkuji za všechny komentáře :)