7x Bloger tag

22:02:00 35 Comments A+ a-

Ahoj,

jistě už jste si všichni všimli, že opět blogerským světem létá bloger tag. Já jsem byla nominována celkem 7x a to jsem se snažila, aby to nebylo ještě více :) Takže se připravte, že tento článek bude sakra dlouhý, však víte, že se ráda vykecávám ;)


10 věcí o mně
  1. Trpím těžkou formou atopického ekzému, takže pokud máte pocit, že se na videích nějak často škrábu, drbu apod., je Váš pocit správný. Jedná se o autoimuntní onemocnění, které sice neohrožuje život, ale i tak stojí spoustu peněz, času, sil, nervů a sebevědomí, ale já ho jednou porazím. Rozhodně nejsem nakažlivá ani nemám nic společného s leprou.
  2. Atopický ekzém znamená především extrémně suchou kůži, mažu se různými krémy asi tak 123456789x denně.
  3. Lincoln Rhyme nebo Hercule Poirot by mě odhalili snadno: na obálkách knih jsou často mé mastné otisky (prosím nebijte mě, já za to nemůžu!).
  4. Když si nedám alespoň jedno kafe denně, znamená to, že jsem opravdu nemocná.
  5. Kafe a knihy nakupuji asi tak padesátkrát častěji než něco na sebe.
  6. Nesnáším nakupování něčeho na sebe, buď je to malé nebo velké, moc krátké nebo moc dlouhé. Nevím, zda jsem divná já nebo neumí ušít nic co by sedělo na pidi lidi s velkým zadkem a úzkým pasem (prý ideální poměr, ale že nemám věčně co na sebe, už experti neřeší).
  7. Před asi deseti lety jsem napsala sama pro sebe 4 rýmovačky (nedá se ani říct básně), dvě povídky a jeden román formou deníků (počítač mi ho smazal, sám, já mu nepomáhala nijak, měl 302 stran, ale díky tomu aspoň nikdy nespatří světlo světa). Momentálně mám rozepsané dva příběhy a jeden v hlavě, možná je někdy dopíšu.
  8. Je mi 24 let a stále nemám řidičák, kvůli nemocnému oku mám trochu strach ze zpožděných reakcí.
  9. Jednou chci mít doma agamu nebo leguána.
  10. Mám věčně hlavu plnou plánů a nápadů, ale jsem příliš líná a vytížená je plni.
Adelica z Knižní louky
  1. Máš oblíbený knižní žánr nebo čteš víceméně vše co tě zaujme?
    Čtu víceméně všechno, co mě zaujme, ale nejvíce asi krimi, romantiku, klasiku, společenské romány a sem tam nějaké to fantasy.
  2. Kdybys mohl/a být v těle nějaké knižní postavy kdo by to byl a proč?
    Tak to vůbec netuším, ale když nad tím tak přemýšlím, hrozně ráda bych byla v těle Hercule Poirota, protože tenhle belgičan je ohromně zajímavá postava a bylo by to opravdu zajímavé sledovat svět jeho očima a řešit nějaký případ pomocí jeho šedé kůry mozkové. A navíc bych si také někdy ráda vyzkoušela říkat jeho Eh bien a Mon ami.
  3. Máš vysněnou nějakou práci reálnou (popelář) nebo klidně nereálnou (např. lovec duchů)?
    Jeje těch by bylo, jako malá jsem chtěla být právnička, kadeřnice, novinářka nebo spisovatelka. Nakonec jsem skončila jako vystudovaná knihovnice. Možná někdy nějakou knihu napíšu, doufám! Jinak bych ráda pracovala v nějaké redakci nakladatelství, časopisu atd. nebo bych se ráda hrabala v nějaké staré knihovně či archivu. Chtěla jsem také dělat v reklamce, ale člověk, jehož kolečko vypadá jako vejce, nemá šanci. Kdybych byla bohatá, otevřela bych si vlastní kavárnu - zdravější verze dortů, voňavé kávy a skvělé čtení, přesně tak, jak to mám ráda.
  4. Máš oblíbenou nějakou knižní klasiku? Jakou?
    Obecně mám celkem hodně kladný vztah ke klasice. Kdybych měla vybrat mojí opravdu oblíbenou byla by to Pýcha a Předsudek od Jane Austenové, Bouře od Shakespeara, Pět malých prasátek od Agathy Christie a díla od bratří Čapků.
  5. Když máme před prázdninami - kdybys mohla na dovolenou kamkoliv, ať už na reálné místo nebo místo z knihy, kam by to bylo?
    Mým snem je procestovat Ameriku křížem krážem, fascinuje mě ta roztříštěnost, město x venkov. Ráda bych se také podívala na Nový Zéland, norské Fjordy, do Londýna a do Paříže. Jinak bych chtěla poznat dobu renesanční Itálie, viktoriánské Anglie a podívat se do Narnie. Bohužel v naší skříni jsou pouze kabáty a za nimi záda skříně nikoliv vchod, holt musím vyzkoušet i jiné skříně :)
  6. Bojíš se něčeho nebo máš nějaké fobie?
    Bojím se budoucnosti, osobního selhání a bzučivého hmyzu.
  7. Kolik průměrně dostaneš knih na narozeniny nebo na vánoce?
    Na narozeniny dostanu vždycky tak 1-2 a k Vánocům průměrně tak 3 plus si teda věnuji spoustu knih sama sobě :)
  8. Jaké je tvé oblíbené jídlo, a které by jsi nedala do pusy ani za milion?
    Oblíbené jídlo? Prostě jídlo, jím opravdu hrozně ráda a oblíbených jídel mám hodně - šopský salát, grilované maso, lečo, svíčková, rajská, jáhlová kaše s lesním ovocem... A ani za milion nedám do pusy olivy, jen je cítím je mi špatně. Taky nemám zrovna ráda houby a zeleninu z konzervy jako je hrášek, mrkev, kukuřiče, fuj, raději čerstvé :)
  9. Je nějaké jídlo, které si ještě nejedla a chtěla by jsi ho vyzkoušet?
    Jednoznačně sushi, už dlouho ho chci vyzkoušet, ale pořád se k tomu nějak nemohu odhodlat.
  10. Jako poslední - máš domácího mazlíčka? Pokud ano vlož fotku.
    Měli jsme fenku neměckého boxera Catty, byla zlatá, hodná, poslušná (v rámci možností), bohužel nám v prosinci odešla do nebe a teď mi zbývájí jen dva raubíři od moji sestry.
    Čivavka Phoebe: jsem strašpytel, bojím se všeho, ale zase jsem baječný mazel
    Kříženec Ruby: jsem hyperaktivní, tvrdohlavý blázínek, ráda koušu vše, co mi přijde pod ruku, včetně vaší nohy, ale snad z toho jednou vyrostu :)

Katka Fantasy Maka
  1. Jaké žánry knih máš nejraději?
    Nejraději mám klasiku, krimi/thrillery, romantiku a společenské romány, ale nevyhýbám se v podstatě žádnému žánru.
  2. Fandíš raději kladným hrdinům nebo zlým hochům?
    Já jsem byla vždycky ta slušná a vždycky jsem měla raději ty hodné :)
  3. Také máš závislost na čokoládě nebo jsem v tom sama?
    Závislost úplně ne, ale když ji někde vidím nebo jí někdo koupí, tak ji celou sním. Ne najednou, ale stylem, jedna kostička, mmm ta je dobrá, jdu si pro další, mmm ta je dobrá a najednou jdu pro kostičku a ono nic.
  4. Jak si rozvrhuješ čas mezi čtením a blogováním?
    Složitě :D Většinou prostě tak, jak to vyjde, nemám to nijak naplánované, když chci číst, čtu. Když potřebuji napsat recenzi, píšu recenzi atd.
  5. Jaký máš názor na klasickou literaturu?
    Velice kladný. Mám ji ráda a ráda se k ní čas od času vracím, ale samozřejmě záleží jak co. Jsem třeba jedna z mála, která čte ráda klasické divadelní hry, především komedie.
  6. Jakou věc bys ve svém životě změnila, pokud by se naskytla taková možnost?
    To je záludná otázka, takových věcí by bylo hodně, které bych chtěla změnit, ale jelikož vím, že ta možnost nepřijde, tak to raději neřeším :)
  7. Máš doma nějaké zvířátko?
    Přímo doma už ne, jen občas chodí pejsci na návštěvu a na hlídání.
  8. Dům, byt nebo stan?
    Jednoznačně dům!
  9. Také si nedokážeš představit čas strávený ve vaně bez knihy?
    Dovedu, protože to tak často mám, knihu nechci namočit, občas čtu na čtečce, ale té se to vlhko také moc nelíbí, takže většinou ve vaně přemýšlím o nových článcích či recenzích.
  10. Jakou knižní postavu bys nejraději potkala?
    Měla bych říct třeba pana Darcyho, ale já nevím, asi bych ho nejdřív chtěla uškrtit, kdyby byl protivný :D Tak možná lorda Voldemorta, vysmála bych se mu, že by si měl nejdřív nechat udělat plastiku nosu, než se bude naparovat :D
Jitulisko
  1. Jaký žánr nečteš?
    Čtu skoro všechno, ale nějak moc se nehrnu do sci-fi a erotické literatury.
  2. Jaká kniha tě nejvíc rozčílila?
    Marta v roce vetřelce, ta kniha mě rozčiluje pokaždé, když si na ní vzpomenu, hlavní hrdinka mi tolik lezla krkem!
  3. Jaký hrdina/ka z knih je tvůj nej?
    Každý s kterým právě trávím čas.
  4. Kterou knižní postavu by si na místě odstřelil/la?
    Budu se opakovat, ale Marta z knihy Marta v roce vetřelce. Je to totiž přesný opak mě a vůbec bych si s ní nerozuměla.
  5. Jakou knihu by sto za to prožít? Se vším všudy.
    To je těžká otázka, každá kniha má něco do sebe a každá má pěkné i smutné části. Teď zrovna bych ráda poznala Muže jménem Ove, protože je prostě skvělý!
  6. Ideální dovolená?
    Ta co se blíží? :D
  7. 40 stupňové léto nebo -20 stupňový mráz?
    40 stupňové vedro v létě u moře jinak beru tak 25 :D Mínus 20 stupňů je za trest :)
  8. Co bys dělala/l, kdyby si nemohl/la číst?
    To si nechci raději ani představit :)
  9. Jak často přeorganizováváš svoji knihovnu?
    Vždy, když už nemám kam dát nové knížky, takže celkem často :)
  10. Jakou knihu bys dal/la přečíst nepříteli?
    Jako první mě napadly Hunger games, aby si uvědomil, kdo je opravdový nepřítel.
Kattie
  1. Četli ti rodiče, když jsi byla malá? :)
    Ano četli, mluvila jsem o tom ve videu How I read tag. Táta u toho vždycky usnul dříve než my :)
  2. Jak vznikla tvoje blogová přezdívka a název tvého blogu? :)
    Moje blogová přezdívka vznikla ještě za časů Alíka (něco jako facebook pro děti asi před 10 lety). Tenkrát jsem se chtěla registrovat a všechny podoby mého jména byly obsazené, tak jsem napsala Ba jako Barbora a pak napsala první co mě napadlo a vznikla z toho Bastera, od té doby jí používám a je součástí mého já :) A název blogu vznikl jednoduše tak, že někteří lidé se tváří, jako kdyby knihy a čtení měly kousat, tak proto Knihy nekoušou.
  3. Jaké byly tvé blogerské začátky? :)
    Bloguji již asi nějakých 7 let, začínala jsem na webgarden a byl to čistě osobní blog (fotky, povídky, rýmovačky, deníček), potom jsem přesedlala na sblog.cz, kde jsem měla úžasnou partu lidí kolem sebe a věnovala se tak nějak všemu, osobní blog i grafika. Účastnila jsem se soutěží a byla na sebe hrdá, když jsem někde vyhrála. Můžete se podívat na některé moje práce, teď už neumím snad nic z toho, hrůza. Vyzkoušela jsem i blog.cz, který stále ještě existuje a já nemám srdce ho smazat. Pak jsem poznala blog Brabikate, ještě na staré adrese a zaujalo mě to. Když jsem pak narazila ještě na blog Knižní doupě a Knižní nekonečno, bylo rozhodnuto a vytvořila jsem tento blog. Chvíli jsem blogovala na obou současně, ale nakonec jsem svůj starý blog opustila, když se bývalá parta rozpadla zrušením sblog.cz a od té doby jsem tady a doufám, že ještě dlouho budu! :) Zdravím Monču, jediného člověka, který mi ze staré blogerské party zbyl, který je pořád se mnou a kterého si vážím! :)
  4. Máš nějaké čtecí (zlo)zvyky? Pokud ano, jaké? :)
    Číst u snídaně a zapomenout jíst :D Číst do noci a ráno být neschopná vstát. Kupovat knihy, všude, kde je potkám. Kupovat knihy a pak je nestíhat číst... Toho by ještě bylo! :)
  5. Znáš nějaký film, který je zfilmovaný podle knižní předlohy a o kterém bys mohla říct, že je lepší než kniha? Pokud ano, jaký film to je? :)
    Tak to mě zrovna nic nenapadá, ale filmy, které se skoro knize vyrovnají, jsou dle mě Pán prstenů a nově Hvězdy nám nepřály.
  6. Existuje kniha, která nějak ovlivnila tvůj život nebo pohled na něj? Pokud ano, jaká? :)
    Těch je, skoro každá kniha mě tak trochu ovlivní a jelikož jsem zrovna viděla pěkný tag na toto téma u Ohany, nechám si to někdy do něj :)
  7. Místo, kam by ses chtěla podívat? :)
    Všude. Zní to jako klišé, ale opravdu bych se ráda podívala kamkoliv, všude se najde něco pěkného, co mě zaujme :)
  8. Jsi spíš introvert, nebo extrovert? :)
    Já jsem vždycky říkala, že jsem extrovertní introvert, mám ráda společnost a ráda jsem ten, kdo mluví a něco vymýšlí, na druhou stranu jindy zase radši sedím někde v koutku.
  9. Autor, který již nežije a se kterým by ses chtěla setkat? Proč? :)
    Shakespeare, abych zjistila, kdo doopravdy napsal všechna ta skvělá díla!
  10. Je nějaká věc vedle čtení knih a blogování o nich, která tě baví a naplňuje? :)
    Řekla bych rodina a přátele, ale to není věc, takže potom je to jídlo (vaření, pečení, jedení), poslouchání muziky, vzdělávání se, kulturní akce, je toho spousta :)
  1. Oblíbená barva?
    Červená, černá, oranžová, fialová.
  2. Hořká nebo mléčná?
    Lehce hořká.
  3. Oblíbený herec/herečka?
    Těžká otázka, vysloveně oblíbený není asi žádný, ale mám ráda třeba filmy, kde hraje Jack Nicholsen, Liam Neeson, Diane Keaton nebo Morgan Freeman.
  4. Oblíbený film?
    Každý druhý :) Ale když mám nějaké říct, tak třeba Lepší pozdě, nežli později, Nepřítel před branami, Schindlerův seznam, 96 hodin, Přes palubu, Souboj titánů a Baby boom (vybrala jsem od každého něco).
  5. Oblíbená báseň?
    Písnička o škaredých holkách od Jiřího Žáčka! :)
  6. Les nebo město?
    Les nedaleko města.
  7. Oblíbené zvíře?
    Jak jinak než pes!
  8. Oblíbená země/město?
    Jo, jsem asi divná, ale Čechy, žiji tu a je tady taky spousta krásných věcí.
  9. Maso nebo zelenina?
    Zelenina k masu, nejlepší kombinace!
  10. Kafe nebo čaj?
    Ráno, po obědě a při stresu kafe, večer čaj :)
  1. Ak by si mala cudzincovi odporučiť v svojom meste alebo okolí jedno must see miesto, aké by to bolo?
    Pražský hrad, je krásný, patří k němu krásné zahrady a je z něj i pěkný výhled.
  2. Predstav si, že by si mohla stráviť nejaký čas s hocijakou významnou alebo vplyvnou osobou. Kto by to bol a prečo?
    Vážně nevím, nikdo mě nějak nenapadá zrovna.
  3. Lákalo by ťa opustiť na rok domov a cestovať po celom svete iba s batohom na chrbte?
    Láká mě ta představa, ale je mi jasné, že provedení už by mě lákalo méně, takže zůstanu u představ :)
  4. Bol v minulosti žáner (hudobný, filmový, knižný…), ktorému si sa vyhýbala, ale dnes už patrí k obľúbeným?
    Moc jsem se nehrnula do YA (nevím, jestli se to dá přesně považovat za žánr), ale už jsem v něm našla spoustu skvělých kousků.
  5. Máš nejaké obľúbené nakladateľstvo, ktorého edičné plány pozorne sleduješ a ktorého knihy by si najradšej vlastnila všetky?
    Host, Host a Host, pokaždé když něco vyjde, hned mám chuť si to přečíst, navíc odvádí skvělou redakční práci, takže kniha od nich je opravdu lahodna a v poslední době také Domino, všechny knihy, které jsem zatím měla, byly skvělé!
  6. Dala by si si (alebo už máš) tetovanie s knižnou tématikou? Ak hej, aké?
    Nemám a ráda bych si dala, leč ze zdravotních důvodů nemohu. Kdybych mohla, vybrala bych si nějaký krásný citát
  7. Akú kapelu/hudobníka/speváka… by si rada videla naživo, ale zatiaľ si nemala tú možnosť?
    Páni asi mě nikdo nenapadá, já zase nejsem moc velký fanda koncertů :)
  8. Najlepšia reštaurácia, akú si navštívila?
    Restaurace u nás v kuchyni :D
  9. Okrem kníh, čo je tvojou ďalšou veľkou vášňou?
    Jídlo, kafe a přátelé :)
  10. Letná dovolenka – niečo aktívne alebo relax na pláži s knihou?
    Ideální dovolená je tak nějak půl na půl,  ležet na pláži s knihou, dovádět ve vodě, chodit po trzích a po památkách... :)
Knižní paralela
  1. Místo, které by jsi jednou chtěla navštívit. Bude to Londýn kvůli Big Benu, Nový Zéland kvůli Pánu prstenů, nebo snad Narnie?
    Tuhle otázku už jsem odpovídala :)
  2. Harry Potter – film nebo kniha?
    Kniha a potom film, Harry se neomrzí ani v knize ani ve filmu :)
  3. Jakou knihu by sis vybrala, kdyby měla být tvou poslední?
    Muž jménem Ove, protože doufám, že moje poslední kniha bude, až budu hrozně stará a protivná :)
  4. Jaký vidíš smysl v cestování časem?
    Skvělý námět na knihy a filmy, ale v realitě bych to asi nechtěla, protože co se stalo, stalo se a co se má stát, stane se a nějak to měnit by nebylo dobře, spoustu by se toho změnilo a nic by nebylo jako dřív. I když podívat se třeba do viktoriánské Anglie, do středověku, renesanční Itálie...mmm.
  5. Kniha, kterou by jsi doporučila úplně každému?
    Pýcha a předsudek pro romantické duše, Zkrocení zlé ženy pro klasiky, Pan Kaplan má třídu rád pro ty, co mají rádi slovní hříčky, Pět malých prasátek pro milovníky britské detektivky, Sběratele kostí pro milovníky napětí a krutosti a Muž jménem Ove pro milovníky života a humoru. Žádná kniha není pro každého, ale každý si může najít svoji knihu.
  6. Tvé oblíbené místo?
    Domov, postel, hrad, zámek, les a kavárna. A můj blog - to je taky v podstatě místo!
  7. Co si představíš pod pojmem „zdravý životní styl“?
    To, co se snažím už druhým rokem praktikovat. Jíst zdravější věci (ne držet dietu!), cvičit, snažit se nestresovat, věřit víc přírodě a hlavně všechno s mírou! :)
  8. Nejoblíbenější tvor? - pozemský, nadpozemský, to je na tobě.
    Přítel, přátelé, rodina a dva pejsci, všichni jsou to takový tvorové :)
  9. Vytoužená spolupráce?
    Byla s Hostem a tu už mám, pak s Odeonem a tu už také. Teď by mě potěšilo, kdyby se mi ozval třeba Knižní klub, Argo nebo nějaký magazín :)
  10. Jak jsi se dostala k blogování, a jaká byla tvá první zrecenzovaná kniha?
    Začátky viz výše. První napsaná recenze byla na knihu Jak mluvit o knihách, které jsme nečetli, první kniha pro nakladatele byla vyhraná knížka Emily Strange: Divná a divnější a první opravdový recenzní výtisk byl na knihu Spící spravedlnost od nakladatelství Fragment. Když to vidím, ušla jsem opravdu celkem dlouhou cestu od prvních recenzí až po teď :) 
Tak a to by bylo zatím vše, kdo dočetl poctivě až sem, má můj obdiv. Ale jelikož jsem byla nominovaná ještě do Too much information tagu, možná se časem ještě něco dozvíte. Snad jsem Vás moc neodradila a nevyděsila!:)
Nikoho nominovat nebudu, myslím, že skoro všichni už byli, rozhodně mě nenapadá nikdo, kdo ještě nebyl, kdyby někdo přeci jen chtěl, napište do komentářů a otázky Vám vymyslím.

Krásný večer
Bastera

PS: jiné fotky psíků jsem nenašla, neboť mám harddisk spolu s dalšími věcmi někde na dně krabic :)

35 komentářů

Write komentářů
Zrzunka
AUTHOR
středa, června 25, 2014 delete

nááročnej článek!
z prvního souhlasím s 6., Pýchu a předsudek se chystám přečíst a osobní selhání je šílená můra...
"najednou jdu pro kostičku a ono nic":D to známe a Voldemortovi bych se taky vysmála:D
haha, Alík :) a přeju další spolupráce!

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
středa, června 25, 2014 delete

Děkuji, byl to opravdu náročný článek! :) A Pýchu si určitě přečti! :)

Reply
avatar
středa, června 25, 2014 delete

Jéééé ti pejsci jsou krasní :) mrzí mě, že vás jeden ze smečky opustil. Koloběh života je mnohdy naprd :( Zatím jsem si přečetla jen odpovědi na mé otázky a zítra se vrhnu na zbytek :)

Reply
avatar
Melinda
AUTHOR
středa, června 25, 2014 delete

Šopák jím minimálně jednou do týdne (tedy bez paprik, ty nejím :D) a sushi poslední dobou skoro stejně tak často :D Rozhodně si ho dej. Je to mňamka. Ale leze do peněz :D Musím se ho naučit dělat sama :)
A olivy miluju. Naopak nesním lečo. Ani za nic.
Čtení ve vaně mi odpadlo, protože jsem se přestěhovala a mám jen sprcháč :( A to je vana jedno z mých nejoblíbenějších čtecích míst :(
Marta v roce vetřelce - tuhle knihu mi doporučila kamaráda, protože z ní byla úplně hotová. Já jsem přečetla pár stránek a pak ji musela vrátit do knihovny. Ale nevadí, že jsem ji nedočetla. Nijak mě to nenadchlo :D
Taky mám radši vedro, než zimu :D A moc lidí mě nechápe :D
Lepší film než kniha je rozhodně Forrest Gump!
Jsi statečná, že jsi odpověděla na všechny ty otázky :D Já bych tě bývala byla taky nominovala, ale říkala jsem si, že už by ti z toho asi vybuchla klávesnice, kdybys odpovídala na další praštěné otázky :D
Pěkný článek. Vždycky je fajn, dozvědět se něco nového :)

Reply
avatar
Rachel Roo
AUTHOR
středa, června 25, 2014 delete

no nekeee tys to fakt dopsala?? dobre ty! :) vzdycky jsem si precetla otazku a zkousela, jak te znam, aniz bych si precetla odpoved a pak to kontrolovala :-D

Reply
avatar
středa, června 25, 2014 delete

Super! obdivuji, že jsi to všechno sepsala. krásně jsem se pobavila :-D Chudák Voldemort :-D A chudák čokoláda :D A pro Oveho si snad kvůli tobě po výplatě skočím. U nás v knihovně ho nemají, tak si ho budu muset koupit. :-(

Reply
avatar
Rubi Cubes
AUTHOR
středa, června 25, 2014 delete

Ahoj, vím jaké to je, od svého narození až do asi svých 16 let jsem trpěla atopickým ekzémem a extrémně suchou kůží, strašně to svědilo a taky jsem všude po sobě nechávala mastné otisky :D a krev jak jsem si pořád škrábala, a ano taky se mi spolužáci posmívali že jsem nakažlivá a že se mnou nechtějí nic mít, pořád nedokážu uvěřit že někdo může vychovat takový haranty a jak jsou lidi tupý. Myslím si ale, že nemá cenu se trápit kvůli takovým lidem, co se dokáží chovat jen jako dobytek.
PS: Náš pes má stejný jablko jako ten Váš :D

Reply
avatar
MishyV
AUTHOR
čtvrtek, června 26, 2014 delete

Precetla jsem to cele! A bavilo me to, hezke odpovedi :)
Ridicaku se moc neboj, po tom co jsem jela s par naprosto zdravymi kamarady vim, ze tvuj problem nicemu orekazet nebude :))) jinak nakupovani veci na sebe taky nesnasim, nic mi nesedi, takze v tom nejsi sama :)
A taky mam moc rada klasicke divadelni hry, hlavne komedii, konecne potkavam nekoho podobneho :)

Reply
avatar
Ciniminisek
AUTHOR
čtvrtek, června 26, 2014 delete

Super! Máš velikou trpělivost. ;-)
Ekzem ma moje dcera a des bes. Musite se toho zbavit holky. :-)

Reply
avatar
Amaterasu
AUTHOR
čtvrtek, června 26, 2014 delete

Vyčerpávající. A to je dobře, tyhle články o blogerech miluju :) A moc se mi líbí tvoje definice zdravého životního stylu, tak to má bejt! :)

Reply
avatar
čtvrtek, června 26, 2014 delete

Uff, to tedy bylo.........skvělé čtení :-). Atopický ekzém jsem měla jako dítě, naštěstí v pubertě zmizel. Ale taky jsem si užila své. Krémy, masti, věčně rozdrápaný krk a ruce. Držím palce, ať ho taky porazíš.

Reply
avatar
Orvokki
AUTHOR
čtvrtek, června 26, 2014 delete

Tak to klobúk dolu, že si zvládla toľko odpovedí, prečítala som všetky :). Sushi určite vyskúšaj, je moc dobré ak ho pripravia správne. A z knihami z Hostu to máme rovnako, tiež milujem ich knihy a chcem ich všetky.

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
čtvrtek, června 26, 2014 delete

Děkujeme, no jo no takový je život, už se trápila a teď už je jí dobře. Otázky byly skvělé :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
čtvrtek, června 26, 2014 delete

Já ho v létě jídávala skoro každý den a papriky jsou nejlepší! :)
To věřím, ale já zatím nějak nenašla odvahu se do něj pustit :)
Jej, no my u přítele vyměnili sprcháč za vanu to je konečně pohoda! :)
Jako ona ta knížka je napsaná skvěle, ale prostě ta postava mi byla tak nesympatická, že jsem to nepřekousla :)
Vidíš, to jsem nečetla, ale film je super!
Ještě, že jsi mě nenominovala, já už pak měla chuť psát jen no comment :D
Děkuji, jsem ráda, že se líbil, i když byl tak dlouhý! :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
čtvrtek, června 26, 2014 delete

Jo dopsala, málem jsem umřela, ale zvládla jsem to :) A jak jsi se trefila? :D

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
čtvrtek, června 26, 2014 delete

Děkuji, jsem ráda, že jsi se pobavila :) Ove je fakt super, pořád ho všem nutím, ale je to takový laskavý prostě :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
čtvrtek, června 26, 2014 delete

Ahoj,
děkuji za komentář a ťuk,ťuk,ťuk aby se Ti to nevrátilo! Já to mám od tří měsíců a pořád se to v intervalech vrací, teď zrovna se mě to drží opět už přes 4 roky vyseté. Jo jo to já taky nechápu jako není to tak hrozné, s moc lidmi jsem se nesetkala, ale stejně se člověk i sám k sobě cítí méně sebevědomý.
Jakého máte pejska? :)

Reply
avatar
Anonymní
AUTHOR
čtvrtek, června 26, 2014 delete

To je ale dlhokánsky článok! Gratulujem k tomu heroickému výkonu, že si ho dopísala a poctivo a milo odpovedala na všetky otázky :) A je milé, že máme kopu vecí spoločných, človeka to u obľúbeného blogera tak nejak poteší;)

Reply
avatar
Rubi Cubes
AUTHOR
čtvrtek, června 26, 2014 delete

Sem tam se mi to vrátí ale není to tak zlé jako v pubertě. Máme border kolii skříženou se srnečkem, děláme si z toho srandu, nevíme kdo byl jeho otec ale má zvláštně dlouhé nohy a hlavu takže vypadá jak napůl srnec :D

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
čtvrtek, června 26, 2014 delete

Jasný no, já to měla v pubertě hrozný asi do 15 pak se mi to srovnalo a poslední 4 roky zase šílené :/ Tak toho bych chtěla vidět! :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
čtvrtek, června 26, 2014 delete

Děkuji, jsem ráda, že Tě to bavilo :)
No ono já se bojím sama sebe, nerada bych způsobila nehodu pomalou reakcí, protože než moje oko zaostří a pošle informaci do mozku uběhne hodně času :)
Super a co máš třeba ráda?! Mně se všichni diví, že čtu divadelní hry, ale mě to baví a pak ráda chodím do divadla na to! :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
čtvrtek, června 26, 2014 delete

Ale dalo mi to zabrat :) Jej chudinka, tak snad se jí to spraví, 80% se to po dětství spraví, případně v pubertě, jen mě se to drží :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
čtvrtek, června 26, 2014 delete

Bylo to šíleně vyčerpávající! :) Děkuji, přesně tak to má být! :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
čtvrtek, června 26, 2014 delete

Děkuji, jsem ráda, že se líbilo, když už to stálo tolik práce :) Přesně tak, víš o čem mluvím! Mě se střídavě drží pořád, je to takový vyrovnaný boj, pár let vedu já a pak zase pár let on, snad se teď zase strany obrátí :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
čtvrtek, června 26, 2014 delete

Tak to klobouk dolů, že jsi všechny přečetla :) Děkuji, určitě ho někdy zkusím, sama se do toho nehrnu, ale třeba mě někdo pozve nebo půjde se mnou někdy konečně :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
čtvrtek, června 26, 2014 delete

Já děkuji, že jsi ho přečetla :) To jsem ráda, taky mě to těší, copak třeba máme společného? :)

Reply
avatar
Rachel Roo
AUTHOR
čtvrtek, června 26, 2014 delete

Trefila sem se fakt dostkrat byla bys pysna :)

Reply
avatar
čtvrtek, června 26, 2014 delete

S těmi nápady to máme naopak. Já bych zase pořád něco dělala, ale nenapadá mě co :D To samé s nějakým příběhem - strašně mě baví psát, chtěla bych jednou napsat knihu - ale nemůžu zaboha vymyslet o čem. A když už mám nějaký slabý námět, zasekne se to na detailech typu jméno hlavní postavy. :D
K těm klasickým divadelním hrám - hrozně se mi líbí komedie od Shakespeara - Dva páni z Verony a tak :)
Cestování časem by podle mě byla skvělá věc. Omrknout, jak se stavělo Stonehange, podívat se na aztécké divadlo nebo se naopak kouknout 500 let dopředu... Nebylo by to k zahození :)
Výborný článek, máš výstižné a sympatické odpovědi :)

Reply
avatar
Monika
AUTHOR
čtvrtek, června 26, 2014 delete

aguharamaprrrhaaaeeeh :D nemůžu na nic reagovat, musela bych psát souběžně s tím, proč jsem to neudělala?:D nicméně mám v hlavě - UÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ, DÍKY, DÍKY, DÍKY, BARB!!! Bylo to pro mě šokující, nádherně šokující, prostě krásné překvápko tam bejt napsaná a vědět, že pro tebe něco málo znamenám! ^^ Hrozně miluju tvou roztěkanou povahu, vidět tě na videích, je jako tě konečně poznávat osobně! :) Moc si toho cením!

A takhle mimoto - mě zase Táňa Moučková do TMI tagu nominovala :D Že prej chce mé odpovědi v dopise :D No, tak myslím, že je docela ok :D Nebudu muset u něj moc přemýšlet :D Tyhle výše jsou až moc na mozek :D A já nerada přemýšlím nad tím, která postava by MOHLA BÝT má nejoblíbenější a tak. Jednou se mi fakt podařilo najít oblíbenou knihu, která se mi už rok nemění. Je divný, že ji ještě stále nemám doma:/:D

Reply
avatar
Monika
AUTHOR
čtvrtek, června 26, 2014 delete

*souběžně se čtením (tzn. už nevím, co jsem kde chtěla psát)

Reply
avatar
Anonymní
AUTHOR
čtvrtek, června 26, 2014 delete

Tak námatkou: závislosť na káve, túžbu ísť sa pozrieť na Nový Zéland, myšlienku, že každá krajina má niečo krásne do seba, to, že precestovať s báglom nejakú zem nás láka skôr tak virtuálne, nakupovanie kníh častejšie ako oblečenia (aj keď ja oblečenie nakupujem rada ;) ), tiež ma láka ochutnať suši, ale ešte som to nespravila, milujem Host-a a chcem si kúpiť alebo aspoň prečítať všetky ich knihy, tiež rada čítam divadelné hry - aj keď iba niektoré, napr. Teneseeho Williamsa alebo Shawa. Rada varím a rada jem a moja ideálna dovolenka vyzerá tak ako tvoja (len by som nemohla mať deti, lebo v ich spoločnosti nič ako ležanie na pláži s knihou neexistuje). A tak, mohla by som pokračovať, ale už si nespomínam na všetko ;)

Reply
avatar
pátek, června 27, 2014 delete

S tými autoimúnnymi ochoreniami je to v dnešnej dobe vážne na prd, to môžem potvrdiť. A s vodičákom sa tiež zhodneme. Mne už ťahá na 21, ale neodvážila by som sa sadnúť za volant. Furt mám dojem, že vidím všetko rozmazane, ale to bude asi len tým, že potrebujem okuliare :D :D No radšej chodím na bicykli. Je to zdravšie pre mňa aj pre prostredie.

Sushi odporúčam. Je to super, len treba zistiť, ktorý druh ti najviac sadne. Obyčajné sushi neznášam, lebo v tom veľmi cítiť riasu, do čoho je to celé zabalené. Ale tempurované sushi nemá chybu.

Reply
avatar
katerina
AUTHOR
pátek, června 27, 2014 delete

Super, že jsi se zapojila :) Se Shakespearem absolutně souhlasím, i když já zastávám teorii, že to byl opravdu muž, byl jeden, byl geniální a všechno to skutečně napsal! :)

Reply
avatar
neděle, června 29, 2014 delete

"Žádná kniha není pro každého, ale každý si může najít svoji knihu." - to je tak krásná a hlavně pravdivá věta ♥
Tenhle článek jsem vyloženě zhltla, hrozně moc mě bavil! ♥
Vlastní kavárnu bych si taky hrozně chtěla založit, dokonce nad tím někdy i uvažuju, jak by to bylo super. A mít kavárnu a k tomu ještě knihkupectví, to by byla největší paráda ♥ Jen ty finance.. asi se mi to nesplní, ale bylo by to boží (mimochodem mohly bychom si ji založit spolu, ale to by ses ke mně musela přestěhovat:P :))
Z toho řidičáku si nic nedělej, dá se žít úplně v pohodě i bez něj! :) Já se třeba v řízení úplně vyžívám, strašně mě to baví, ale znám lidi, co auto řídit neumí a vůbec jim to nechybí :)) Nebuď z toho smutná! :)
Pýchu a předsudek chci číst tyto prázdniny, doufám, že se mi to pořadí, už je na čase :D
Nový Zéland, Paříž, Londýn i Amerika- to máme stejné :)
Phoebe a Ruby jsou naprosto nádherné princezny ♥♥ Cathy na Vás čeká na nebíčku, jednou se zase potkáte ♥
S vanou to nemusím řešit, protože žádnou nemáme :D Vlastně jsem se nikdy ani v napuštěné vaně nekoupala (lol, to je hrozné! :D)
Čtení do noci bych chtěla "umět" taky, ale bohužel se mi zavírají oči, i když se mi knížka strašně moc líbí , ach jo :((
Hvězdy nám nepřály jsou fakt úžasný film, souhlasím! :)
Extrovertní introvert- a víš, že to mám vlastně taky tak? :))
KAFE KAFE KAFE!!♥
Basterko jsi můj člověk!! Proč od sebe bydlíme tak daleko? :-(

Reply
avatar
neděle, června 29, 2014 delete

"Žádná kniha není pro každého, ale každý si může najít svoji knihu." - to je tak krásná a hlavně pravdivá věta ♥
Tenhle článek jsem vyloženě zhltla, hrozně moc mě bavil! ♥
Vlastní kavárnu bych si taky hrozně chtěla založit, dokonce nad tím někdy i uvažuju, jak by to bylo super. A mít kavárnu a k tomu ještě knihkupectví, to by byla největší paráda ♥ Jen ty finance.. asi se mi to nesplní, ale bylo by to boží (mimochodem mohly bychom si ji založit spolu, ale to by ses ke mně musela přestěhovat:P :))
Z toho řidičáku si nic nedělej, dá se žít úplně v pohodě i bez něj! :) Já se třeba v řízení úplně vyžívám, strašně mě to baví, ale znám lidi, co auto řídit neumí a vůbec jim to nechybí :)) Nebuď z toho smutná! :)
Pýchu a předsudek chci číst tyto prázdniny, doufám, že se mi to pořadí, už je na čase :D
Nový Zéland, Paříž, Londýn i Amerika- to máme stejné :)
Phoebe a Ruby jsou naprosto nádherné princezny ♥♥ Cathy na Vás čeká na nebíčku, jednou se zase potkáte ♥
S vanou to nemusím řešit, protože žádnou nemáme :D Vlastně jsem se nikdy ani v napuštěné vaně nekoupala (lol, to je hrozné! :D)
Čtení do noci bych chtěla "umět" taky, ale bohužel se mi zavírají oči, i když se mi knížka strašně moc líbí , ach jo :((
Hvězdy nám nepřály jsou fakt úžasný film, souhlasím! :)
Extrovertní introvert- a víš, že to mám vlastně taky tak? :))
KAFE KAFE KAFE!!♥
Basterko jsi můj člověk!! Proč od sebe bydlíme tak daleko? :-(

Reply
avatar

Děkuji za všechny komentáře :)