"Čtení na autobusové zastávce"

21:56:00 2 Comments A+ a-

V Liberci vznikla v rámci projektu Refresh your world velice netradiční autobusová zastávka. Projekt Refresh your world vyzvyla kreativní výtvarníky, aby jim zaslali návrhy zastávek z nichž vybrali nejlepší. Tato zastávka je vytvořena podle návrhu Štěpánky Kotkové, studentky sochařství. Sestává se z panelů, které mají evokovat knihy. Navíc jsou pokryty stránkami z knížek všech možných žánrů. Jak sama říká "Úplně dole by byly knihy pro děti, výše komiksy, pak romány, básničky, a úplně nahoře filozofie. Knihy by 'rostly' se čtenářem.Každý by se tak mohl zabavit během čekání na autobus a svoje vybrané knihy číst třeba na etapy."

Myslím si, že je to skvělý nápad. Jednak proto, že to vypadá zajímavě a druhak proto, že to třeba nakopne lidi číst, přečtou si kousek a budou chtít si to přečíst celé, navíc si tím zkrátí čekaní a je to rozhodně lepší než hloupá reklama, například na Komerční banku a její Zažijte svůj první bankovní styk, kterou nesnáším.

zdroj obrázku: blog Hany Kubíkové

2 komentářů

Write komentářů
Fragile
AUTHOR
sobota, listopadu 12, 2011 delete

To je dobrééé! Musím říct, že s kamarádkou jsme uvažovali o něčem podobném, ale v pokojíčkovém měřít. Buď na dveře, nebo na celou stěnu nalepit různé útržky, které nepíšeme. Jen neurčité scény a různě přes sebe je nalepit a udělat takovou koláž. Myslím, že by to vypadalo zajímavě :-)

Reply
avatar
Ells
AUTHOR
úterý, prosince 06, 2011 delete

:D Zažijte svůj první bankovní styk... :D Oni nejenže to dávájí do skoro všech filmů, ale taky do reklam. Taky ji nesnáším... Ale ta zastávka je úžasná! Třeba budou lidí víc číst... :)

Reply
avatar

Děkuji za všechny komentáře :)