Coffee time at home

16:33:00 8 Comments A+ a-


Domácí latte macchiato 
Nemáte doma drahý kávovar? Nemáte čas a peníze zajít si do kavárny? Udělejte si vlastní latte. Není to sice jako ze Starbucks, ale pro potěšení chuťových buněk či pro oslnění návštěvy to stačí :)

Potřebujeme
mléko dle potřeby
káva (překapávaná i rozpustná stačí :)
skořice, čokoláda
vysoká silná sklenice
lžíce
šlehač bílků (metličku)
a chuť :)

Tak nebudu psát žádné přesné množství, každý si dá podle počtu kafí a podle velikosti sklenice. Lepší více mléka než kávy. Takže mléko si ohřejete nejlépe na sporáku v kastrůlku, stačí rychle ohřát, pak ho nalejete do nějaké silné skleničky téměř až nahoru, skleničku raději vyšší, na obrázku sklenička z Ikey za 9Kč :) Vezmete si ruční šlehač bílků, metličku, vypadá to podobně jako metlička od mixeru, tu vložíte do sklenice a budete s ní kvrdlat tak dlouho dokud nebudete mít pořádnou pěnu. Potom vezmete kávu z kávovaru (překapávanou) nebo si uvaříte normální rozpustnou do hrnku, silnější než děláte obvykle. Vezmete lžičku, nejlépe nějakou delší, vložíte do sklenice těsně k okraji a kávu postupně přes lžičku budete přelívat, musíte pomalu, abyste docílili dvoubarevného efektu. Radím Vám nejlépe si kafe udělejte do nějakého hrnečku se zobáčkem, protože já to leji z hrnku a mám to pak všude :D Na závěr posypete pěnu skořicí nebo kakaem, případně vhodíte čtvereček čokolády a voilá latte je na světě :)

Dobrou chuť :)

8 komentářů

Write komentářů
Skodulka
AUTHOR
pátek, ledna 13, 2012 delete

Mňam! A teď sem na ni dostala chuť! :)

Reply
avatar
Lenka
AUTHOR
pátek, ledna 13, 2012 delete

jeeej, takéto srandy mám ja rada :) ďakujem za recept určite to vyskúšam :)

Reply
avatar
sobota, ledna 14, 2012 delete

Já si doma dělám vynikající latte z dolce gusto, ale to hlavně z lenosti udělat si vlastní :D Nejlepší je na tom totiž správně udělaná mléčná pěna.. jednou jsem si v Itálii dala latté a přinesli mi ho prakticky bez kafe, prostě jen mléčnou pěnu a ten proužek kafe měl tak půl centimetru :D (opravdu to byla chyba, protože podruhé už bylo normální) a stejně to byla dobrota! :D

Reply
avatar
Kelly
AUTHOR
sobota, ledna 14, 2012 delete

Jůů, ani nevíš, jak hroznou chuť jsi mi na to latté udělala. Kávu normálně nepiju, ale latté miluju. Třeba ho i vyzkouším :))

Reply
avatar
Fleur
AUTHOR
úterý, ledna 17, 2012 delete

No máš to tu pěkný :) Přestěhuju si tvůj odkaz :)

Reply
avatar
Sazka
AUTHOR
čtvrtek, ledna 19, 2012 delete

Díky, už je pozdě (?!?), ale mám to vytisknuté a zítra vyzkouším

Reply
avatar
valleria
AUTHOR
sobota, ledna 28, 2012 delete

Páni, to je super! Latte zbožňuju a v Nescafé, Tchibu a kdekoliv jinde za to utrácím dost těžký prachy :D myslím, že příště zkusím raději tohle :) takže děkuji za radu :)

Reply
avatar
Klea
AUTHOR
úterý, května 21, 2013 delete

mňam! za chvíli si ho udělám =)

Reply
avatar

Děkuji za všechny komentáře :)