Pošťák zvoní vždycky dvakrát!

16:53:00 5 Comments A+ a-

Ahoj všem,
říkala jsem si, že bych měla nejdřív udělat článek o tom, co se toho třičtvrtě roku dělo a proč jsem tu nebyla, jenže ono to není tak snadné vtěsnat skoro celý rok do jednoho článku nějak rychle, takže se na něm stále pracuje, ale aby to tu nezelo prázdnotou něco Vám napíšu :)

Jistě se ptáte, proč ten nadpis. To proto, že mě včera a předevčírem čekala dvě příjemná překvapení:
1) po dlouhě době výhra v soutěží na blogu Útěk do světa knih, kterým ještě jednou děkuji :)
Sice ty autorky moc neznám, ale záložek není nikdy dost a navíc mě aspoň inspirují k tomu se na ty autorky a jejich knížky podívat, protože vypadají velice zajímavě :)

2) říkám si, co mi to Fragment posílá, vždyť jsem si nic neobjednala a ejhle já vyhrála i v soutěži na Fragmentu :) A to dokonce DVD filmu Králova přízeň, na který jsem se ještě nestihla podívat a moc se na něj těším :)

Jinak co je ještě v posledních dnech nového, dala jsem se na Ruštinu a už teď toho lituji :) Máme to jen jednou týdně a to hodinu a půl a bereme to teda jak já říkám "rychlokurzem", za tři lekce mám umět celou azbuku hahaha :D Když už se naučím slovíčka v tiskací podobě, tak je mám psát z hlavy psace no absolutně, budu si k tomu muset sednout, protože to absolutně nedávám :D
Naučila jsem se třeba Это кот тома. с другом. Мы рады доктор a tak podobně :D

Včera jsem dopsala domácí úkol, čili přepis azbuky a slov a pak jsem si pustila film Avalon High, narazila jsem na to úplnou náhodou, když jsem hledala na můj antikvariát, zda někde nemají další díly Mediátora od Meg Cabot, mimochodem, kdyby někdo věděl, kde se dají sehnat budu ráda :), tak jsem narazila na knihu, která se jmenovala Avalon High, tak jsem se chtěla podívat, co to je a narazila u toho na film a jelikož jsem byla unavená z azbuky a potřebovala si oddechnout, podívala jsem se na něj. Já naivní si to stáhla s anglickým názvem v domnění, že to bude v originále a bylo to dabované, no to byl děs, obvykle proti českému dabingu nic nemám, naopak někdy mi přijde dobrý, ale tohle bylo hrozné. Nevím, zda to tak bylo i v originále, ale hlavní hrdinka i hrdina mluvili jak idioti vážně, rozhodně bych do nich neřekla, že to jsou slušný a chytrý vysoškoláci, navíc hlavní hrdina Will by mohl dělat mladšího dvojníka Edwardu Cullenovi :D Celkově ten film nebyl špatný, děj vymyslela Meg Cabot celkem dobře, ale ty herci a ty dialogy, možná to bylo tím dabingem, ale jestli ne, tak dialogy byly vážně zlé. Seděli mi však některé vedlejší postavy jako Miles, Jen a Lance. No prostě disney movie, zajímalo by mě, jaká je knížka, četl jste někdo? :)

EDIT: vždycky si na něco vzpomenu a pak to musím připsat :D Clare psala, že by si takový film klidně nechala ujít, já na to taky obvykle nekoukám, ale někdy přijde vysloveně nálada na nějakou takovou "hloupoučkou" věc na odreagování se od všeho :) 

A víte co mě taky u toho filmu napadlo? Jak je to možné, že skoro v každé knize či filmu se ty dva hlavní tak snadno seznámí. Ona si jen tak běží a chce se napít z fontány a on v tu stejnou chvíli taky a hned je to kamarádství jako trám. Vysvětlete mi to někdo, co všichni ti lidi na planetě dělají v reálném životě tak špatně, že to tak snadno nejde? Buď nikoho normálního takhle v životě nepotkáte a když jo, tak se s Vámi hned nezačne jen tak bavit jako by Vás znal rok :D

EDIT: no jo to je jasný, největší problém je ten, že v tom filmu MUSÍ vše stihnout za hodinu, kdežto normálně to může vše trvat celý život, že? :)



5 komentářů

Write komentářů
Lubica
AUTHOR
čtvrtek, října 25, 2012 delete

Ty máš ale krásny nový dizajn ... dúfam že tu už budeš častejšie :)

Reply
avatar
Clare
AUTHOR
čtvrtek, října 25, 2012 delete

gratulace. :) (já něco naposledy vyhrála asi ve 4 letech. :D)

to nám přesně říkal nás zeměpisář, že takhle jeli ruštinu na vejšce. nezávidím. :DD

podle hodnocení na csfd, to asi ani dabingem nebylo (i když je dost možný, že to ta čeština dorazila, což se stává celkem často :D). nicméně jsem došla k závěru, že tohle fakt vidět nemusím. :D

přesně no, taky nechápu. :D přijde mi, že ve filmech prostě vynechávají ty trapný začátky (jak v přátelstvích, tak v láskách), bez kterých to ve skutečnosti nejde.

Reply
avatar
Kristýna
AUTHOR
pátek, října 26, 2012 delete

Musím říct, že tyhle nálady na "hloupoučké" filmy mívám taky. A tak jsem viděla i tenhle. A ano, i v originále je to ujeté :-D Naprosto souhlasím s "rychloranděním" - co to jako má být? Kde je nějaké poznávání se? Šup a už ho zve na návštěvu, grilování a podobně. Život je prostě úplně jiný, plný trapností, kterým se v jakémkoli seznamování nevyhneme.

Jsem ráda, že jsi zpět a těším se na ten chystaný článek. :-)

Mimochodem, chystám se na italštinu a už teď z toho mám vítr :-D Ale oproti ruštině to bude pravděpodobně procházka růžovou zahradou.

Reply
avatar
Rosie
AUTHOR
neděle, října 28, 2012 delete

Ahojky, to jsem ráda, že jsi zpět :)
Jj, občas se taky ráda podívám na nějakou tu "inteligentní zábavu", někdy holt člověk potřebuje vypnout...
Jinak, já začala znovu s němčinou a taky mi kolikrát jde hlava kolem :)

Reply
avatar
mima-coloured
AUTHOR
neděle, listopadu 25, 2012 delete

Tak to gratulujem šikula :) Tá kniha vyzerá super :)
Aaa ruština nieee :D neviem, nemám ju rada (i keď ja sa učím angličtinu, taliančinu a nemčinu a nemčinu teda tiež nemusím, ale dobre sa mi učí :D), ale naučiť sa azbuku za 3 lekcie...fúúúha :D
Toho Mediatora čítam aj ja :) od kamarátky požičané, aj by som si to kúpila, ale v angličtine nie :)


:D no to je pravda :D

Reply
avatar

Děkuji za všechny komentáře :)