Štěstí v neštěstí

11:34:00 11 Comments A+ a-

Ahoj,
tak se zase hlásím, tento týden byl hektický a bylo toho hodně, takže to rozepíšu do bodů.

Angína
Minulý týden jsem dostala angínu, ale když máte práci a školu, tak nemůžete moc dlouho marodit, takže tento týden už jsem musela "fungovat", ale samozřejmě ne na sto procent, takže to bylo náročné :) Už je mi dobře, jen ten ošklivý kašel se mě drží už dva týdny a nepomáhá nic, ani průduškový čaj, ani jitrocelový sirup, ani šalvějové pastilky ani lék od doktorky Erdomed, vždycky všechno zabere na chvíli :( Nemáte nějaký tip, co by mohlo ještě pomoci? :)

Práce
V pondělí jsem tedy přišla do práce a šla šéfové říci, že už jsem tam. Bohužel se stalo něco, s čím jsem moc nepočítala, šéfová mi řekla, že jim sebrali třičtvrtě úvazku a na mě už tak od Nového roku nezbydou hodiny, znamená to tedy, že můžu chodit jen na 37 hodin za stipendium, což je ale poměrně málo. Když mi to šéfová říkala, zdálo se mi, že je jí to opravdu líto a mě taky, mám to tam ráda, mám ráda ty lidi, ten kolektiv, i tu práci jako takovou, ale čekat, jestli se pak náhodou ty hodiny nějak nenajdou atd se mi moc nechce. Zvykla jsem si na jistý (i když minimální) příjem. Pro jistotu jsem se podívala na nabídku práce na našich stránkách a poslala životopis na stáž do Českého sociálněvědního datového archivu. Bylo by to o něco méně než půl úvazek a jen za 5 tisíc, ale zase to zní opravdu zajímavě a byla by to dobrá zkušenost, no uvidíme, jak to vše dopadne :)

Spolupráce s Fragment
V neděli jsem se také odvážila napsat nakladatelství Fragment a poslala jim svou recenzi na knihu Spící město a připsala, že jsem zjistila, že spolupracují s blogery a že bych také ráda spolupracovala a oni souhlasili. A včera mi přišla dokonce kniha Spící spravedlnost, druhý díl Spícího města, taková rychlost a ochota páni :) Spící město jsem četla v elektronické verzi a tak jsem nadšená z toho, jak krásná kniha je Spící spravedlnost ve fyzické podobě. Krásné zelené ilustrace a zelené písmo možná zní jako zvláštní kombinace, ale ve skutečnosti to vypadá moc hezky a čte se to příjemně. Už jsem se do ní pustila :)


Knižní hop
A další věc, která mě potěšila, účast v knižním hopu, už mám 67 účastníku, to jsem ani nečekala, navíc mi spousta lidí píše opravdu hezká a milá slova, což mě v období angíny a "vyhazovu" z práce opravdu těší :) Takže děkuji všem, postupně se budu snažit všem odepsat, ale musím tak nějak postupně :) Kdo se ještě nezúčastnil soutěže o Pýchu a předsudek, tak do neděle má ještě šanci :)

Tajemství nesmrtelného Nikolase Flamela. Alchymista
Dočetla jsem první díl Tajemství nesmrtelného Nikolase Flamela a hned se vrhla na druhý. Jsem tak nadšená a plná dojmů, už se těším, až to vše vypíšu v recenzi. Dokonalé spojení historie, mýtů a současnosti-geniální! :)

To je asi vše potřebné, co jsem chtěla sdělit, mějte se krásně a čtěte :)


11 komentářů

Write komentářů
čtvrtek, listopadu 22, 2012 delete

Můžu se zeptat, co studuješ?

Taky jsem teď měla angínu, ale naštěstí jsem ji chytla doslova pár hodin po propuknutí, tak jsem jen týden zobala penicilín a kromě knedlíku v krku, lehkého chraptění a ošklivých povlaků na mandlích se nijak neprojevovala :-)

Blahopřeji ke spolupráci :-)

Reply
avatar
Kristýna
AUTHOR
čtvrtek, listopadu 22, 2012 delete

"Jen" pět tisíc? :D Za míň než poloviční úvazek je to skvělé. Já dělám na celý a mám 12 čistého. Je to hrůza, když si spočítám, že bych z toho neutáhla sama v Praze byt. I když ten "vyhazov" mě mrzí, tak snad vyjde něco nového.

O angíně mi nemluv. Kolegyně má dost agresivní chřipku, já měla před 14 dny měsíc táhlý zápal plic a teď cítím, že to zase na mě jde. Jenže mám 1., 2. a 16. vánoční koncert a tam hlas opravdu potřebuju.

Gratuluji ke spolupráci. :-) Jaké ty příběhy jsou? Koukala jsem na ně, ale nejsem si jistá, jestli by mě to bavilo.

Reply
avatar
David
AUTHOR
čtvrtek, listopadu 22, 2012 delete

Nic si z toho nedělej. Šikovní si vždycky poradí, tak držím palce! Hlavně ať Tě to aspoň trochu baví, dělat na sílu je snad to nejhorší.

Všechny angíny se mi vyhýbají, díky bohu. Nebyl jsem nemocný už celkem dlouho. Ťuk, ťuk... :)) :D

A taky jsem tento týden navázal s Fragmentem spolupráci, takže vím, jaké to jsou předčasné vánoce! :D Gratuluji a ať nám to s nimi klape! :D

Reply
avatar
Kane
AUTHOR
čtvrtek, listopadu 22, 2012 delete

Jsem ráda, že už ti je lépe. :) Babička mi vždy dává kloktat nějaký hnusy. Málem se z toho vždy pozvracím, ale pomáhá to. :) Jinak Fragment je na recenzní výtisky opravdu nejlepší. Není to přímo moje zkušenost, ale říkají to holky, se kterými se stýkám. Paní je strašně ochotná a milá. :)

No a děkuji moc za komentáře u recenzí. :) Je pravda, že pokračovatelky J. Austenové nejsou moc dobré. Ale zase jak které. Strašně ráda bych si přečetla Pýcha a předsudek a zombie (tak nějak to bylo). Mohlo by to být vtipné, když už nic jiného. :) No a dneska v knihovně jsem se koukala na další romány a našla jsem tam knihu, kterou nestihla dopsat a dopsala ji nějaká jiná autorka. Podle mě je to pitomost. :) Jinak koukala ses teď min. pátek na film o J. A.? Jmenuje se to nějak Vášeň a cit. Nevím přesně. :D A ještě gratuluji k tak velké účasti v soutěži. :)

Reply
avatar
mima-coloured
AUTHOR
sobota, listopadu 24, 2012 delete

Bastiiii ahooj :), to som ja Mima... zase som späť :P uvidím, koľko by to vydrží :) ale pokračujem v mojom bývalom blogu :) ako sa máš? :) vidím, že ť zdolala choroba :( teraz nestíham, idem oslavovať mojich 18, ale keď bude čas poprečitujem si blog :)

Reply
avatar
mima-coloured
AUTHOR
sobota, listopadu 24, 2012 delete

Aj ja som rada :D :D, uvidíme ako sa to vyvinie :) ale veľmi mi to chýbalo ak mám pravdu povedať. No ja sa mám výborne :P, posledný rok, kedy sa teším, že mám narodeniny...potom už budem mať len depku :D... Už som oslavila pred týždňom, ale oslavujem aj tento víkend a budúci :D Mám veľa ľudí s kým oslavujem tak musí byť aj veľa osláv :D. Jééé, tak to gratulujem! Šikula :)

A k článku:
Je na figu, keď pracujúci ľudia nemôžu pomarodiť toľko, koľko im srdce ráči. Potom sa nie a nie vyzdravieť :( i keĎ ja som cez školu neostala cez strednú školu pre chorobu asi nikdy doma. Iba tak 1-2 dni, keď som mala nejakú žalúdočnú chrípku alebo podobne :D.

Mmm tak to je na figu :(, ale tak zmena je život, treba vyskúšať veľa vecí kým sa človek usadí a zistí, čo je pre neho to prave orechové. I keď každá práca sa zvyčajne stane stereotypom. No ľudia, ktorí si vedia spraviť prácu zaujímavou a tou, kde radi chodia... tak takích je málo. Dúfam, že budem patriť medzi nich :).

Knihomoľ ako ja :D, ale ty si oveľa, oveľa väčší! :D Jéj pýcha a predsudok, videla som iba film, ale bol skvelý!

Reply
avatar
Kane
AUTHOR
sobota, listopadu 24, 2012 delete

Zatím jsem na základce. :) Ale chystám se na gympl. Docela se toho bojím. Říká se, že je to první zkouška života. Jestli ji nezvládnu, tak jsem v háji. :) No a nevím, kdy se k té knize dostanu, ale určitě ti dám vědět. :)

Reply
avatar
Erný
AUTHOR
pondělí, listopadu 26, 2012 delete

Ty si z toho vyhrabeš :))
ke spolupráci s Fragmentem ti gratuluji, taky se chytám brzy někam napsat.. :)) ale při mém "štěstí" k nim má zpráva ani nepříjde :D

Reply
avatar
Clare
AUTHOR
středa, listopadu 28, 2012 delete

Spolupráce s Fragmentem? Jak se k něčemu takovému člověk dostane? :D A gratuluji samozřejmě. :)

Alchymistu i další díly mám fakt ráda, hrozně se mi líbilo, jak třeba do toho požáru v Londýně zakomponovali Dea (hmm, skloňování anglických přímení :D). Jen to natahování děje je místy dost otravné, ale asi to jinak nejde. :D

Reply
avatar
Rachel
AUTHOR
pátek, listopadu 30, 2012 delete

prý nic nového ?? TYTYTY !!

Reply
avatar
Rosie
AUTHOR
sobota, prosince 01, 2012 delete

Jé, no tak to mě opravdu mrzí. Ale snad se nějaká práce objeví a bude Tě stejně bavit a naplňovat, jako ta minulá...
Doufám, že angína je už pryč. V tomhle počasí, a navíc když máš stresy, je těžké se z nachlazení vyhrabat. Nejlepší je to pokud možno vyležet, čajovat, vitamínovat...
K tomu Fragmentu - mohla bys mi prosím napsat, za jakých podmínek se můžu přidat? Tohle by mě totiž určitě taky bavilo. Díky!

Reply
avatar

Děkuji za všechny komentáře :)