Křest Zakázané přitažlivosti

22:48:00 14 Comments A+ a-

Dne 6.3 jsem po práci místo do školy vyrazila na událost, na kterou jsem se těšila již několik dní (spíš možná i týdnů). A to na křest další knihy od mé oblíbené autorky Kateřiny Petrusové v paláci knih Luxor. Zakázaná přitažlivost je třetím volným pokračováním série Bavettovi. Jak jsem se na křtu dozvěděla, předchozí dvě knihy (Nebezpečná láska a Nepřítel mého nepřítele) vznikly původně jako internetové povídky, naproti tomu Zakázaná přitažlivost vznikla už plánovaně jako kniha. 



Můj vztah ke Kateřině Petrusové se začal psát, když nakladatelství Fragment vydalo knihu Nepřítel mého nepřítele. Nevšimla jsem si, že se jedná o pokračování, a když už jsem knihu měla, přečetla jsem ji jedním dechem. Pak jsem si sehnala Nebezpečnou lásku a přečetla i tu. Nedlouho poté pořádala Laurdes blogtour, a když jsme se měli ptát svých oblíbených autorů, napadla mě hned Katka. Byla velice milá a vstřícná a já se jí rovnou zeptala na více otázek než na tu jednu danou. Její odpovědi byly přesně tak milé a vtipné jako jsou její knihy a komunikace s ní byla opravdu skvělá, i mi věnovala jeden výtisk Nepřítel mého nepřítele do soutěže. A o její knize S hlavou v oblacích jsem psala nedávno. Jsou to přesně ty knihy, které vezmete do ruky, když máte těžký den, blbou náladu nebo trable v partnerství.


Křest Zakázané přitažlivosti tedy bylo něco, co jsem si nemohla nechat ujít. Jednak proto, že jsem chtěla být u toho a druhak protože jsem chtěla poznat Katku naživo. A samozřejmě také proto, abych si nechala podepsat všechny knihy :) Dorazila jsem tak nějak akorát a Kristýna s Rachel  byly tak hodné, že mi drželo místo v první řadě, takže i já jinak slepá, jsem si to mohla vychutnat pěkně zblízka. Ještě předtím jsem musela skočit koupit jedno vydání pro Verču, která mi slibovala postavit dokonce svatostánek, jen když jí seženu a nechám podepsat. Dorazily také ostatní blogerky a moc ráda jsem konečně poznala Cathy.

 A pak to konečně začalo. Kromě Katky dorazila také její kmotra a kamarádka Eva Krejčířová. Z nakladatelství Fragment, které knihu vydalo, dorazila mimo jiné Ilona Sedláčková, která knihu četla několikrát ještě před vydáním. Všechno to moderovala a kočirovala za Neoluxor tradičně Hana Koutná. Byla jsem již na pár autogramiádách či křtech a každý měl něco do sebe, avšak tohle byla akce přesně v Katčině režii: milá, vtipná a přátelská. Dozvěděla jsem se pár zajímavých informací, mimo jiné třeba to, že nejvíc inspirace chytá u mytí nádobí (to slyšel její manžel a od teď prý doma musí mýt nádobí jen ona, aby podporoval její múzu, to si ale naběhla :) Velice vtipné bylo také vzájemné špičkování mezi Katkou a Evou a rozebírání toho, zda smí Katka mluvit do fotek na obálce.

Ano tento fešák, bývalý hráč rugby Ben Cohen odpovídal Katčině představě o Henrym a na základě něho byl vybrán muž na obálku. Poté se symbolicky pokřtila kniha politím papírové makety šampaňským a šlo se podepisovat. Byla jsem asi jedna z mála, která sebou přitáhla skoro všechny knihy od Katky, ale já se ptala dopředu. Potěšilo mě, že si Katka pamatovala moje jméno. Je mi jasné, že vymýšlet věnování není zrovna jednoduché a tak máme většina podobné, ale to vůbec nevadí, i tak to vymyslela moc hezky. Celou akci fotila Kristýna a samozřejmě jsme se taky museli na chvíli vrátit do puberty a fotit se se vším co bylo po ruce.



Zkrátka to byla velice povedená akce a já se těším na další knihu a další setkání s touto nejen skvělou spisovatelkou, ale hlavně také úžasně pozitivním člověkem. Za fotky z akce ještě jednou děkuji Kristýně, která byla vybavená skvělým foťákem.

Knihu právě čtu, ale jelikož mě zase skolila nějaká nemoc a já už nemůžu chybět v práci, nevím, kdy přesně bude recenze. Snad brzy :)

14 komentářů

Write komentářů
Niky
AUTHOR
úterý, března 11, 2014 delete

I když jsem tam nemohla být, tak jsem to aspoň sledovala online :-) Ale u další knihy prostě nesmím chybět, i kdyby nevím co! :D

A přeju brzké uzdravení ;)

Reply
avatar
Jana CM
AUTHOR
středa, března 12, 2014 delete

Hezká reportáž, nikdy jsem ještě na takové akci nebyla, stejně bych neměla s kým jít a většinou čtu mrtvý spisovatele :-) Máš pěkné fotky, na poslední ti to moc sluší, tak se brzo uzdrav, ať nám můžeš poreferovat :-)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
středa, března 12, 2014 delete

To byl skvělý nápad to dát online! :) To doufám, třeba se tam potkáme! :) Děkuji, už se s tím peru asi měsíc na střídačku :(

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
středa, března 12, 2014 delete

Děkuji, já byla jen párkrát. A určitě by si měla s kým jít, třeba se mnou, ale chápu ohledně mrtvých spisovatelů to jde těžko :) Děkuji, ty tři fotky přímo z akce fotila kamarádka a nevím, jak se jí to povedlo, že nám to tam všem moc sluší :) Jsi mě poznala, nejmenší a s brýlemi :)

Reply
avatar
Šárka S.
AUTHOR
středa, března 12, 2014 delete

O víkendu jsem zrovna dočetla Nebezpečnou lásku a bylo to super. :)

Reply
avatar
Anonymní
AUTHOR
středa, března 12, 2014 delete

Super, to vyzerá na perfektnú akciu! Až mi je niekedy ľúto, že nebývam viac v dosahu Prahy :) Predsa len, tri a pol hodiny vlakom je celkom dosť. Veľmi príjemný článok, trúfam si povedať, že máme na pani spisovateľku rovnaký názor. :)

Reply
avatar
Charrlie
AUTHOR
středa, března 12, 2014 delete

Křest závidím! Bohužel já mám Prahu tak trochu z ruky, takže se mi jen tak nepoštěstí si něco podobného zažít na vlastní kůži... Ale do teď si pamatuji, že Nebezpečnou lásku jsem smlsla za noc a Nepřítele mého nepřítele jsem skoro celého přečetla právě na cestě z Prahy domů :)

A ještě připojím jeden zážitek s přímo dne křtu - ujel mi autobus domů od lékaře a protože sídlí v nákupním středisku, kde sídlí i Neoluxor rozhodla jsem se zpestřit čekáním tím, že jsem zavítala právě tam. Pokukovala jsem po knížkách, když v tom se k pokladě vřítila jedna mladá slečna a povídá, že hledá knížku, ale že teprve dneska vyšla a že ji určitě ještě nemají. V duchu jsem si vzpomněla na Zakázanou přitažlivost a pousmála se. Ale hle - ona ji ta paní opravdu hledala! Obě slečny za pokladnou vypadaly nesmírně zmateně, že o knížce nikdy neslyšely a jaly se ťukání do klávesnice a vyhledávání knížky. Slečně pak oznámily, že knížku ještě nemají. Ta se jen smutně otočila a vydala se do pátrání po svém přítelovi, který si to k ní hrdě kráčel se Zakázanou přitažlivostí v ruce. No... smála jsem se pod vousama s nimi. Moc milý zážitek :D (I když jisto jistě ne tak suprový, jako opravdový křest :))

Reply
avatar
Monika
AUTHOR
středa, března 12, 2014 delete

divný :/ mně ani jednou neodepsala:D

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
středa, března 12, 2014 delete

Tak to jsem ráda další se Ti taky budou určitě líbit :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
středa, března 12, 2014 delete

To je jasné, ta dálka je hrozná a navíc když ty akce trvají v podstatě jen třeba půl hodiny to se pak nevyplatí :) Děkuji myslím, že ano :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
středa, března 12, 2014 delete

No vidíš, tak třeba na Světě knih se dočkáš! :) To je pěkné, stalo se mi něco podobného, paní na mě koukala vyjeveně, našla v počítači, že jí mají mít, ale neví kde a nakonec mi ji podal sekuriťák, který měl evidentně větší přehled než oni :D

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
středa, března 12, 2014 delete

Ne? A kam jsi jí psala? Já asi třikrát na Facebooku a vždy v pohodě :)

Reply
avatar
Rachel Roo
AUTHOR
středa, března 12, 2014 delete

jojo jako puberťačky se fotit se vším :-D akce moc povedená, s kafe po tom taky :)

Reply
avatar
Monika
AUTHOR
čtvrtek, března 20, 2014 delete

Já teda na mail no :D

Reply
avatar

Děkuji za všechny komentáře :)