Soukromé očko Myšáka Očka

10:00:00 6 Comments A+ a-

Ačkoliv je Tomík JEŠTĚ trochu malý a já zase UŽ trochu stará, dokážu ocenit i pěkné dětské knížky. Myšák Očko je jednou z těch, které si pozornost zaslouží. Stojí za ní autorka Šárka Svobodová, která byla tak hodná a poskytla mi jí k recenzi a také tak trpělivá, i přesto že mi to tak dlouho trvalo.

Brněnská zvířátka se již nemusí bát, detektiv Myšák Očko se o ně postará. Poradí si s příšerou v Líšeňském rybníku i dohlédne na klidný průběh olympiády v Růženině lomu. Samozřejmě, že na takové nelehké úkoly nebude sám, ale bude mít pár šikovných pomocníků. Jedná se o dva samostatné příběhy, každý zhruba po třiceti stranách. Milý příběh navíc doplňují pěkné ilustrace, které jsou barevné, ale nikoliv přeplácané a věřím, že se dětem líbí tak jako mně a Tomíkovi. Postava myšáka je typickým dětským kladným hrdinou, chytrý, slušný, obětavý...stejně tak ostatní postavičky mají, i přes malý prostor, krásně vykreslené charaktery, například zvědavá veverka Věrka. Oceňuji také vhodně zvolená jména postav, jsou srozumitelná, výstižná a pěkně sedí.

Mám pro vás skvělou zprávu, i vy se můžete vydat po stopách Myšáka Očka a jeho přátel. Autorka totiž situovala děj do známých brněnských míst a umístila na nich značky, které když objevíte, můžete si v knížce vymalovat jeden z obrázků. Tenoučká publikace tak poskytuje příjemnou možnost trávení volného času pro děti a jejich rodiče. Mohou se společně pustit do čtení a vydat na výlet po brněnské přírodě. Díky velkému fontu si mohou větší děti přečíst příběh i samy. Vydáním knihy ale Šárka Svobodová neskončila, na Myšákových stránkách nabízí také doprovodný materiál jako magnetky, pexeso či pohlednice a poskytuje aktuální informace o značkách a jejich stavu. Milým bonusem je i Myšákova písnička. Zkrátka projekt, jak má být, takových je jako šafránu, o to více je třeba si je užít...

6 komentářů

Write komentářů
neděle, listopadu 26, 2017 delete

Jé, super, Baru, hezká recenze. Taky se těším, že až budu číst knížky Toníkovi, že je pak zrecenzuju. :) Zatím ho baví zpívání a pohádka O koblížkovi. :)

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
pondělí, listopadu 27, 2017 delete

Moc Vám děkuji za recenzi :)!

Reply
avatar
středa, listopadu 29, 2017 delete

Na dětské knížky není nikdy pozdě! Jsem vlastně docela ráda, že mám pětiletou sestru, takže si s ní všechny ty pohádky můžu číst a hezky se u toho uvolnit, případně si třeba zavzpomínat na bezstarostné dětství. :)

Reply
avatar
Buma Agda
AUTHOR
středa, srpna 05, 2020 delete

Môj príbeh TU JE SKUTOČNÝ A GENUINE. Volám sa Matta Agda Noah Vienna a som tu, aby som vypovedal o Veľkej matke, ktorá mi priviedla späť môjho muža, keď sa so mnou rozišiel kvôli inej žene, ktorú stretol na svojom pracovisku. Great Adeleke je veľmi silná, skutočná a jedinečná žena so zvláštnymi právomocami. Snažil som sa získať pomoc z mnohých miest a zdrojov, aby som priviedol späť môjho muža, ale nič nefungovalo, ale keď som kontaktoval Veľkú Adeleke, prinútila ma znova sa usmiať tým, že priviedla svojho muža späť ku mne so svojimi osobitnými právomocami. Ak máte nejaké problémy v Vaše manželstvo, vzťah a máte s tým podobný problém, obráťte sa na Veľkého doktora Adeleke, ktorý vám teraz pomôže. Tu je jej e-mailová adresa: (aoba5019@gmail.com) a môžete sa s ňou skontaktovať aj na vlastné číslo WhatsApp: (+27740386124) Môžete ju buď kontaktovať na svojom e-maile, alebo na čísle WhatsApp. Ďakujem Veľký Adeleke.

Reply
avatar
UNKNOWN
AUTHOR
neděle, září 20, 2020 delete

najlepším kúzelníkom kúziel do roku 2020 je Dr. Adeleke, veľký čarodejník z Afriky. Chcem mu pomocou tohto média poďakovať za to, že mi vrátil moju ženu, povedal mi iba to, aby som poskytol veci potrebné pre kúzlo a ktoré som urobil, a on mi povedal, že po dostal položky za 24 hodín, začnem vidieť výsledok a naozaj je človek podľa jeho slov, kontaktujte ho dnes a nechajte svoj problém vyriešiť. E-mail: aoba5019@gmail.com alebo ešte lepšie Whatasapp him on +27740386124

Reply
avatar

Děkuji za všechny komentáře :)