Devět paruk na jednu rakovinu

19:29:00 6 Comments A+ a-

V posledních několika letech se objevuje čím dál více lidí, kteří dokáží psát o své vážné nemoci. Dívka s devíti parukami je příběh samotné autorky, Sophie van der Stapové, která popisuje svůj úspěšný boj s rakovinou. Nečekejte knihu plnou deprese a lítosti, naopak, Sophie je mistryní ironie a především bojovnice, která má neuvěřitelnou chuť žít a milovat.

Sophii je jednadvacet let. Užívá si mladého studentského života. Chodí do školy a ve dnech volna vysedává po kavárnách, nebo tráví čas běháním. Poslední dobou však nic není, jak bývalo. Už jí nestačí jedna káva denně, ale potřebuje tři. Uběhnutá vzdálenost se neustále zmenšuje a trápí ji děsivý kašel. Běhání po cestách se mění v běhání po doktorech. Znáte to, nikdo nic neví a všude samé možná. A nakonec se objeví doktor K. Kromě toho, že je to ohromný fešák, má pro Sophii také špatné zprávy.

Rakovina. Tak zní diagnóza. Sotva se rodina vzpamatovala z jednoho zásahu rakovinou, která postihla Sophiinu matku, je tu další. A tentokrát ještě větší. Místo pomalého poznávání světa dospělých skáče Sophie rovnýma nohama do koloběhu, kde jsou hlavními představiteli nemocnice, chemoterapie, zvracení a plešatění. Zprvu je z toho Sophie unavená a psychicky zničená, ale pak si koupí první paruku. Paruku, která se k pravé Sophii vůbec nehodí a svědí z ní hlava.

Celou recenzi si můžete přečíst na blogu knihkupectví Neoluxor
Za jakékoliv komentáře budu ráda tady i k recenzi :)

6 komentářů

Write komentářů
letterbworld
AUTHOR
středa, srpna 27, 2014 delete

Po téhle Tvé recenzi se Dívka s devíti parukami posouvá směrem nahoru v mém TBR seznamu, tak aby se na ni dostalo co nejdřív to půjde :) Sice je to kniha na smutné téma, ale pokud je opravdu napsaná ironickým a občas i humorným stylem, tak honem sem s ní. Někdy je prostě potřeba pustit se do knihy s těžším tématem. Velmi dobrá recenze! :)
Snad nevadí že píšu sem a ne na Neoluxor :)

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
středa, srpna 27, 2014 delete

S podobnými tématy se poslední dobou roztrhl pytel :) ale i tom je život... Kniha vypadá zajímavě, recenzi jsi napsala moc hezky, takže díky za další tip :-)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
čtvrtek, srpna 28, 2014 delete

Nene, nevadí, jsem ráda za komentáře kdekoliv :) Ano, to rozhodně je, občas je trošku smutná, ale autorka se s tím tolik nepárala :) Moc děkuji za pochvalu! :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
čtvrtek, srpna 28, 2014 delete

Jo jo, na jednu stranu je to dobře, že se lidi nebojí o tom psát. Děkuji :)

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
čtvrtek, srpna 28, 2014 delete

velmi nemam rada knihy o rakovine a smutnych veciach celkovo, mam pocit akoby ich niekedy autori pisali ucelovo lebo ved dojaky sa predavaju stale a co je vacsi dojak ako rakovina... clovece ale po tvojej recenzii seriozne uvazujem nad tym ze si knihu objednam, velmi pekny clanok :-) idem pozriet ci vysla aj v slovencine ak hej hadzem do wishlistu :-)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
čtvrtek, srpna 28, 2014 delete

Děkuji, zkus ukázku a uvidíš, jak Ti sedne, ale tahle kniha rozhodně není doják :)

Reply
avatar

Děkuji za všechny komentáře :)