Učím se, pracuji, dělám úkoly, překládám, trpím a hubnu

10:30:00 27 Comments A+ a-

Ahoj všem
předem upozorňuji, že tento článek bude osobní, vykecávací a stěžovatelský :)
Posledních pár dní bylo vážně na zbláznění. Ve škole nám dali takový rozvrh, že chodím 4x týdně do školy na šest předmětů a každý má minimálně 2 hodiny. Ze školy letím do jedné nebo do druhé práce a domů příjdu nejdříve v 6, většinou ale po sedmé. Pak dojdu se psem, něco poklidím, vysprchuji se, namažu se (jako ekzematik se musím mazat každý den, abych nebyla suchá jako suchar, a řeknu Vám, zabere to minimálně půl hodiny) a pak dělat úkoly do školy nebo pokecat s přítelem.
Připadám si jako na střední, na každou z těch 6 přednášek mám vždycky milion úkolů, přečíst, přeložit, vyložit, zpracovat atd. A nejradši mám články v angličtině, které mě trvají vždycky snad sto let :D
Po tomhle všem, vážně už nemám sílu ani čas psát něco na blog, ani číst, z toho věčného čumění do počítače mě bolí oči a už nemám ani chuť otevřít knihu. Hrozně mě to štve, četla bych ráda, ale nemám pořádně čas se do něčeho pustit a číst pár stránek denně není moc příjemné.
Příští středu mám navíc zkoušku a měla bych se na ní konečně začít učit, teda něco málo jsem se učila, ale je toho taky hodně. Nejlepší je otázka o Sociálních sítích zaměřených na čtení - Goodreads, LibraryThing, Bookfan atd. to bych tak krásně okecala :D

No a do toho všeho se bláznivá Basterka rozhodla trošku zhubnout. Může za to Niki Finn, Kamča Hrbáčová a Kane. Především Niki Finn, která pořádá druhé kolo Moje proměna do léta, do které jsem se přihlásila, v podstatě jsem jen poslala fotku a informace před a potom pošlu fotku poté. Nejde mi ani tak o to nějak extra zhubnout, trošku bych chtěla, ale hlavně jíst a žít zdravěji, třeba mi to pomůže i s tím pitomým ekzémem a taky hlavně trošku zpevnit svaly a hýbat se, neboť každý den sedím ve škole a v práci od rána do noci a to pro moje tělo není vůbec dobré :)
Takže jsem začala asi před dvěma-třemi týdny postupně jíst trošku zdravěji, po malých krůčcích, více přemýšlím o tom, co jím, co je víc tučné, sladké a tak dále. Vynechala jsem hlavně množství cukru, žádné slazení kafe, žádné slazené jogurty, domácí müsli pouze medem a datlovým sirupem a tak dále. Místo limonády piji jen čistou vodu. A hlavně žádné večerní papání sladkého a dobrůtek ke kafi jako vždy.
Před čtyřmi dny jsem se také pustila do cvičení 30 day shred s Jillian Michaels, mám za sebou tři cvičení, protože mezitím jsem byla na obvyklé hodině zumby.

Povedlo se mi zhubnout ze 64 kg na 61,3 kg a zhubla jsem 3 cm přes zadek a 3 cm přes boky a cítím se celkově tak nějak lépe, svěžeji a malinko silněji, i když mě bolí po cvičení všechny svaly, i ty, o kterých jsem jen matně tušila :D No uvidíme, zda mi to vydrží. Měla jsem teď velmi kritické období, období, kdy se Vám všechno hroutí a vy přemýšlíte, jestli má všechno smysl, trápit se, chodit do školy, pracovat, být na nervy, nemít na nic čas a být vyčerpaní, o to méně jsem měla chuť číst a něco psát a musím přiznat, že po tom cvičení se cítím lépe, mám více energie a až udělám (doufám, že udělám!) ve středu zkoušku, pustím se zase do čtení a blogování.

Děkuji Vám i tak za Vaší přizeň. Chtěla jsem udělat soutěž, až Vás bude sto na Facebooku i na blogu, ale prdím na to, přichystám jí hned po zkoušce, už mám nějaké ceny vymyšlené a něco málo připravené :)

Mějte se krásně a myslete na mě, ať to nevzdávám :)
Vaše Bastera



27 komentářů

Write komentářů
E_V_E
AUTHOR
čtvrtek, března 07, 2013 delete

Prajem veľa šťastia 8)
Ja by som tiež potrebovala schudnúť, ale jedno hovorím, druhé robím 8D

Reply
avatar
Anonymní
AUTHOR
čtvrtek, března 07, 2013 delete

Nikki Finn miluju, taky jsem se pobláznila a začínám cvičit, ale zrovna jsem nemocná, tak jen ležím a piju čaj.. :( tenhle týden jsem ještě zadkem nehýbla.

Reply
avatar
Kateřina
AUTHOR
čtvrtek, března 07, 2013 delete

Tak strašně moc ti fandím! :) Úplně jsi mě nakopla tímhle článkem. Gratuluju k skvělým výsledkům. Do soutěže jsem se chtěla taky přihlásit, ale děsí mě představa, že budu někde vystavovat tělo v plavkách. :D Prý se to považuje za dětskou pornografii. :D Jill je skvělá, co se týče svalů, úbytku tuku apod. :) Teď taky moc nestíhám, ale těším se, až to období odejde. :) Už jen dva měsíce a bude leháro, teda snad, pokud se dostanu na školu. :) Na čtení taky nemám ani pomyšlení, stačí mi, že každý den musím přečíst nějaké biblické příběhy.

Jinak ke komentáři: To mi radši ani neříkej o té henně! :D Psst.. naděje umírá poslední. Každý den si drhnu hlavu a čekám. :D Fotku dát můžu... No pokud si nezvyknu, tak jdu na narozeniny zase na hnědo. Už jsem to vymyslela, jak si to odůvodním doma. :D Ale nejradši bych to nechala odrůst, další barvu už nechci. No, uvidíme, jak děsně to bude vypadat, až to začne odrůstat.
Já odcvičila dva dny s Jill a nějak mě to nebaví. Musím si najít jiný program. :)

Reply
avatar
Clare
AUTHOR
čtvrtek, března 07, 2013 delete

držím palce - se vším :) taky bych chtěla hubnout, ale jak jsem teď pořád ve stresu, asi by to beztak nemělo dlouhého trvání :) jinak jsem chtěla ještě říct, že jsi neměla špatnou postavu ani "před" :)

Reply
avatar
Kristýna
AUTHOR
čtvrtek, března 07, 2013 delete

Basterko, Basterko :) Moc ti držím palce, protože to chce pořádné odhodlání to i v těch okamžicích kdy nic nejde nevzdat. Já to vzdala a tak se teď pracně vracím do cvičení a hýbání se, bohužel po deseti hodinách sezení v práci, plus tři hodiny tam a zpět jsem většinou zralá do postele. Ale ono to nějak půjde :)
Hlavně vydrž, ať máš z toho a ze sebe radost :)

Reply
avatar
Janina
AUTHOR
pátek, března 08, 2013 delete

Super, tak budem držať palce pri chudnutí, ale zase moc to nepreháňaj :)

Reply
avatar
Zrzunka
AUTHOR
sobota, března 09, 2013 delete

přeju ať to vše zvládáš!
a modřina kupodivu nebolela, už mizí :)

Reply
avatar
Zuzzi
AUTHOR
sobota, března 09, 2013 delete

Skvělá proměna. Držím ti se vším palce, ať ti zkouška vyjde a těším se na články a recenze, které začneš znovu přidávat! :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
sobota, března 09, 2013 delete

Děkuji, no myslím, že to se mnou bude ještě těžké, ale doufám, že postupem času se do toho nějak dostanu :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
sobota, března 09, 2013 delete

Tak to Tě lituji, doufám, že se brzy uzdravíš! A že nám to půjde! :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
sobota, března 09, 2013 delete

Děkuji, já Tobě taky! :) Jo to mě taky děsila, ale zase jsem si řekla, že když budu někde vystavená, že mě to jen nakopne! :) Mě leháro jen tak nehrozí bohužel :D Mě to docela baví, ale tak já jsem úplný nenáročný začátečník :) To věřím, je to špatný, ale tak třeba jen nějaký ten barevný šampón na pár umytí hnědý, aby to trošku ztmavlo bys mohla zkusit :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
sobota, března 09, 2013 delete

Děkuji, no u mě taky, ale snažím se! No já když na to koukám, tak na té fotce to vypadá nějak dobře :D

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
sobota, března 09, 2013 delete

Děkuji, věř mi, že jsem na tom přesně úplně stejně, ale bojují s tím, snažím se už tři roky a vždycky se dostanu jen do nějakého bodu, kdy o tom všem přemýšlím a nic se nestane a teď jsem se prostě rozhodla pořádně nakopnout a zkusit to a nevzdávat :) Doufám, že se Ti to také brzy povede :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
sobota, března 09, 2013 delete

Děkuji :) Neboj se, nechci být hubeňoura, jen se cítit dobře :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
sobota, března 09, 2013 delete

Děkuji :) To jsem ráda, že Tě to nebolelo, protože to vypadalo opravdu strašidelně :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
sobota, března 09, 2013 delete

Děkuji, ještě to vůbec nic neznamená, první dny jsou nejlepší a pak se to zasekne, no uvidíme :) Já už se také těším, už mám v plánu nějaké věci, tak se na to moc těším :)

Reply
avatar
Ronnie
AUTHOR
sobota, března 09, 2013 delete

Ahoj, děkuju moc za podporu:) Přihlášovat se nemusíš, teprve až bude hotová recenze, vyplníš ten formulář, a to do 20. dubna...

Jinak, jsem sice na střední, ale naprosto tě chápu, protože jsem na tom úplně stejně. Nemám čas vůbec na nic-ani na sebe-natož na čtení a psaní, takže podle toho vypadá jak můj profil na Goodreads, tak blog. Hádám,že jsi perfekcionista jako já, já se totiž učím neustále,protože prostě musím mít co nejlepší výsledky,a to jen a jen kvůli sobě...

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
sobota, března 09, 2013 delete

Tak to zkusím, ke konci března a v dubnu bych si mohla najít aspoň chvilku času :) Přesně tak, já když dělám něco do školy, tak prostě se s tím hrozně peru a chci to mít dobré, chci z toho mít ten skvělý pocit, i když někdy mi přijde, že kdybych to odflákla dopadlo by to stejně, ale to jsem prostě já no :)

Reply
avatar
sobota, března 09, 2013 delete

Tak hodně štěstí! Držím palce, ať vydržíš s nervy i s vůlí. Sice si myslím, že vypadáš dobře i takhle, ale souhlasím, že cvičení je dobré i na psychiku. :)
Jinak jsem si všimla tvého komentáře u sebe na stránce. Chodím na Literární akademii soukromou vysokou školu Josefa Škvoreckého.
Bylo fajn vidět tě naživo, těším se na další sraz. :)

Reply
avatar
Emily.L
AUTHOR
pondělí, března 11, 2013 delete

Nikki Finn mě taky tak nějak "donutila" se hýbat a něco se sebou dělat :D Nějaké ty výsledky už vidím, ale je pravda, že člověk se prostě cítí líp :) Takže držím palce :)

Reply
avatar
Dullsinea
AUTHOR
úterý, března 12, 2013 delete

Nadpis mě rozesmál...trpím a hubnu :D Dobrý!!! :( měla bych začít taky dělat něco se svojí postavou,ale jsem hrozná, i když začnu cvičit, brzy toho nechám :( jsem strašná.

Jinak u mě na blogu právě probíhá soutěž, tak bych tě na ní ráda pozvala : http://dullsinea.blogspot.cz/2013/03/soutez.html
Budu moc ráda, když se zúčastníš :) :)

Reply
avatar
Mima
AUTHOR
sobota, března 16, 2013 delete

Tak nech ti to vydrží :). Ja sa snažím cvičiť každý deň. Nie preto, aby som schudla, ale nech si udržím formu a nemäknú mi svaly, keďže väčšinu presedím v škole na zadku :(.
Ale ako tak čítam, zatiaľ to zvládaš veľmi dobre :).

Reply
avatar
Zrzunka
AUTHOR
úterý, března 19, 2013 delete

já dikybohu žádné alergie nemám!
teoreticky bych měla mít radost, že jsem se vyhla škole, ale ono je to spíš naopak:D chyběla jsem jediný den a takovýho dopisování!

Reply
avatar
Anonymní
AUTHOR
úterý, března 19, 2013 delete

Že tebe sa chce cvičiť, ja som rada, že ešte tuším ako sa volám a vládzem dať nohu pred nohu, u normálneho jedinca nazvime to chôdza.
Vidím, že nie som jediná kto nestíha čítať. Už sa ani necítim ako vyvrhel.
Držím palce.
...
Mne sa všetko darí...viac menej...ale už ma nudí cez deň makať ako besná, učiť sa a potom byť ešte rada, že si môžem ľahnúť a takto dokolečka. Už aby bolo leto.
Dovtedy to nejako prežijú všetci. :D

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
úterý, března 26, 2013 delete

Jo jo taky jsem občas ráda, že stihnu makat, učit se a vůbec si jít lehnout, proto se snažím někam vecpat ještě cvičení a přemýšlení nad tím, co do sebe láduji, protože bych byla za chvíli jak bečka a svaly by mi odpadly úplně :D

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
úterý, března 26, 2013 delete

Děkuji Vám za krásné komentáře :) Je to těžké, člověk má jen málo času a musí toho tolik stihnout, ale pravda je, že od té doby, co si hlídám, co jím (bílý cukr už jsem neviděla asi měsíc a ostatní po trošince výjimečně) a snažím se více hýbat mám víc síly a energie, takže na tom asi něco bude, ale ještě mě čeká hodně dlouhá cesta a jsem moc ráda, že mi držíte palce! :)

Reply
avatar
Anonymní
AUTHOR
pondělí, června 04, 2018 delete

Teeeda, já bych tolik věcí najednou nezvládala. Pokud se jedná o nějaké větší věci, jako třeba nyní u mě zakládání s.r.o., tak se musím soustředit jen a jen na tu jednu věc. Takže smekám před tebou.

Reply
avatar

Děkuji za všechny komentáře :)