RC recenze: Manželská smlouva (Probstová, Jennifer)

18:20:00 13 Comments A+ a-

Autor: Probstová, Jennifer
Název: Manželská smlouva
Originál: The marriage bargain
Jazyk: český jazyk (org. anglický)
Překlad: Zvěřinová, Zdeňka
Žánr: romantika, humor, erotika
Nakladatel: Ikar
Rok vydání: 2013
Počet stran: 219
Série: volná série Manželství s miliardářem 1/3



Anotace

Aby zachránila dům, pomůže Alexe už asi jen kouzlo. V životě by jí však nenapadlo, že jedno takové jí do cesty přičaruje staršího bratra její nejlepší kamarádky – a mocného muže, který jí zlomil srdce. Miliardář Nicholas Ryan sice v institut manželství nevěří, ale aby se mohl stát dědicem rodinné společnosti, potřebuje sehnat manželku. A to rychle. Když se dozví, že sestřina dávná kamarádka má finanční trable, dá Alexe odvážnou nabídku. Má to být manželství s jednoduchými pravidly: nezaplést se, nezamilovat se a jeden rok předstírat pár. Je to jen obchod. To přece nemůže být tak těžké zvládnout, ne? (z webu Bux.cz)

Klišé příběh jako vystřižený z jedné z Harlequinek, ale podán svěžím a humorným stylem navíc se spoustou vášně.

Ona je chudá. On je bohatý. 
Ona pracuje v knihkupectví. On si žije na vysoké noze. 
Ona potřebuje chlapa nejlépe se 150 tisíci na kontě, aby zachránila rodinný dům. On potřebuje manželku, aby získal dědický podíl. 
Ona fandí Mets. On fandí Yankees. 
Ona miluje zvířata a zachraňuje je před utracením ve svém bytě. On zvířata nesnáší. 
Ona má milují rodinu ctící rodinné tradice. Jeho rodina je pro něj maximálně tak jeho sestra a rodinné sešlosti bytostně nesnáší. 
Tyhle dva by se nikdy ani náhodou nesešly, nebýt toho, že je pojí společné dětství a Maggie, která je jeho sestra, a zároveň její nejlepší kamarádka. Tak začíná celoroční hra na manželství s předem stanovenými pravidly.
Žádný sex ani spolu ani jinde.
Žádné city.
Povinné rodinné sešlosti. (Musí přece hrát milující manželé)
A žádné oblečení ani zmínky o Yankees v její přítomnosti.

Jenže, jak už to tak s pravidly bývá, je často těžké, je dodržet. Obzvlášť když on je tak sexy a ona tak zvláštně přitažlivá...

Kniha je psaná z pohledu obou hlavních hrdinů, ale příběh plyne dál a neopakuje se, takže kniha rychle ubíhá a zároveň máte možnost vidět do hlavy obou dvou. Ano příběh je děsně klišé, ale jiskřící dialogy mezi Alexou a Nickem, různé komické situace, do kterých se dostanou v zoufalé snaze neporušit pravidla, a jiskření a vášeň, která mezi těmi dvěma opravdu funguje, dělají z knihy skvělé oddechové počtení. Já jsem knihu zhltla hned a s pusou od ucha k uchu (ano scéně se psy a policajty se prostě nedá nesmát na celé kolo). Zkrátka, miluji dvě zcela odlišné postavy, které se přes své sebezapření přitahují a nehodlají jeden druhému dát nic zadarmo. A různé dohady a chytání za slovo dávají tomuto příběhu skvělé grády. Líbí se mi, že víme, proč se oba chovají tak, jak se chovají, a že si na konci nehupnou do náruče jen tak, ale musejí překonat několik opodstatněných důvodů. Kniha je zařazována do sekce erotické romány, ale žádných Padesát odstínů šedi tam opravdu nečekejte, jen velkou přitažlivost a vášeň, nějakých erotických výstřelků se opravdu nebojte.

„Typický chlap. Nehne ani prstem, ale když se proti tomu někdo ohradí, tváří se jako neviňátko.“
„Chrápala jsi.“
Otevřela ústa. „Nechrápu.“
„Chrápeš.“
„Nechrápu. To by mi někdo řekl.“
„Tvoji milenci zřejmě nechtěli, abys je vyhodila z postele. Jsi nevypočitatelná.“
„Nejsem.“
„Jsi.“
Dveře se otevřely a šofér jí podal rámě. Vyplázla na Nicka jazyk a se vznešenosti královny Alžběty vystoupila z auta.

Závěrečné hodnocení

Ano příběh je klišé a kniha je vlastně spíš jen tak na oddych, ale má svoje kouzlo a zkrátka mě chytila za duši a pobavila ve chvíli, kdy jsem přesně něco takového potřebovala. Takže kdo má chuť na romantiku, erotiku a velkou dávku skvělého humoru, určitě neprohloubí. Pro mě zkrátka za čtyři hvězdičky a je mi jedno, že je ode mě získala kniha, která by se mohla řadit do sekce červená knihovna. A není to jen pro to, že sebrat autorce dvě písmena v příjmení bude se jmenovat stejně jako já :)


Děkuji za recenzní výtisk nakladatelství Knižní klub, kde si také můžete knihu zakoupit.

Zdroje: obrázek 1

13 komentářů

Write komentářů
Infinity
AUTHOR
neděle, září 15, 2013 delete

Na tuto knihu jsem četla recenzi naopak negativní a tak mě překvapilo, že o ní píšeš tak hezky. Teď mám normálně zájem si ji jednou přečíst. :)
Sice ten příběh působí jako klišé, ale když je kniha dobře napsaná a ještě vtipně, tak určitě stojí za to si ji přečíst. :)

Moc hezká recenze.

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
neděle, září 15, 2013 delete

Tak to je přesně ten typ knihy, který buď sedne a nebo nesedne, mě přišla pod ruku právě ve správnou chvíli a opravdu příjemně mě pobavila, takže prostě tak :) Děkuji za pochvalu, zkusila jsem malinko změnit styl recenze :)

Reply
avatar
by_Jitulikaaa
AUTHOR
neděle, září 15, 2013 delete

já s chválou na tuhle knížku musím jedině souhlasit. koupila jsem si ji a hned v ten den jsem ji na jeden zátah přečetla. je to nenáročné, zábavné čtení, u kterého jsem se skvěle odreagovala a vyčistila si hlavu. jednou za čas je potřeba i takovýchto knížek! mě nejvíc pobavila závěrečná scéna, kdy se dva pánové vyhrnou z domu do auta směr nemocnice a na tu nejdůležitější aktérku zapomenou a nechají ji doma. :-D to mi i slzičky smíchu vyhrkly do očí :-D

Reply
avatar
Katie
AUTHOR
neděle, září 15, 2013 delete

Já jsem se na knížku dívala a říkala jsem si, že to asi bude pěkná blbost, ale možná změním názor. Když je to vtipné, tak se občas dají překousnout i nějaká ta klišé.:-)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
neděle, září 15, 2013 delete

Přesně já si taky u takových knih prostě nutně potřebuji odpočinout a je to super :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
neděle, září 15, 2013 delete

Katie máš pravdu je to taková "pěkná blbost" prostě je to klišé, ale takové milé a vtipné :)

Reply
avatar
Aynarra
AUTHOR
čtvrtek, října 03, 2013 delete

už tu bylo řečeno, že je to klišé, ale tohle mi přijde fajn :) možná se po tom poohlédnu :)

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
pondělí, října 07, 2013 delete

Náhodou, řekla bych, že ať klišé apod., tak někdy je takováhle literatura to nejlepší pro oddych. Třeba já to mám přesně tak, protože čtu převážně detektivky nebo dost drastický příběhy a tohle je jediná věc, jak si od tohohle a všeho ostatního odpočinu...

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
úterý, října 22, 2013 delete

Určitě se poohlédni myslím si, že to za to celkem stojí :)

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
úterý, října 22, 2013 delete

Přesně někdy i to kliše je potřeba :) A na oddych je to to nejlepší :¨)

Reply
avatar
Unknown
AUTHOR
čtvrtek, října 31, 2013 delete

Mám pocit, že jsem asi moc náročná. Klišé mi nevadí, opakování námětů a kopírování je fajn, když to má něco navíc... vtip a tak a tady mi přišlo, že nebylo vůbec nic. Je fakt, že se to čte dobře, ale po měsíci si nepamatuju nic, co mi knihu připomělo.

Reply
avatar
Bastera
AUTHOR
neděle, listopadu 03, 2013 delete

Já mám taky někdy pocit, že jsem náročná, nebo spíš, že mám nějaký divný vkus, knihu, kterou všichni milují přečtu znuděná a naopak :) Ale tady se mi prostě moc líbily ty dialogy, nejspíš se mi trefila přesně do nálady :)

Reply
avatar
miss rose
AUTHOR
pátek, května 10, 2019 delete

Každý den jsem se probudil s úsměvem na tváři a zpíval chvály tomuto mocnému kouzelníkovi, kterému se říká Dr, ONIMA, který mi udělal velkou laskavost tím, že zachránil můj vztah od rozpadu. Kdysi jsem si myslela, že mám dokonalý vztah, až když můj milenec začal přicházet domů pozdě a každý den mi dal různé výmluvy, pak jsem se rozhodl, že ho budu pozorně sledovat a pak zjistím, že má poměr s jinou dívkou. Byl jsem zlomen v srdci, protože jsem mu věřil tolik a věděl jsem, že má tajný vztah, hodně mě bolí. Ale děkuji všem, kteří do internetu vložili kontaktní informace Dr, Onimy, protože díky tomu jsem byl schopen kontaktovat Dr, ONIMA a dnes můj vztah byl obnoven s láskou a více romantiky než kdy předtím. Pokud jste v nějakém druhu vztahu nebo manželství stresu budu vám laskavost tím, že upustí kontaktní informace Dr, ONIMA, které jsou prostřednictvím e-mailu: onimatempleofsolution1@hotmail.com Nebo volání +2347018807531.

Reply
avatar

Děkuji za všechny komentáře :)